7. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maja olgu korras, tegija pole ostjale oluline

Kinnisvarafirmad kinnitavad, et korteri turuväärtuse jaoks ei ole vahet, kas majas korraldab tegevusi haldusfirma või üritavad majaelanikud ise hakkama saada. 

“Otseselt korteri hinda ühistu poolt valitud valitsemisviis ei mõjuta,” lubas 1Partner Kinnisvara juhatuse esimees Martin Vahter.  “Kui korteri trepikojad on renoveeritud, fassaad korrastatud ning maja ümbrus heakorrastatud, on korteri hind ka kõrgem, sõltumata valitsemise liigist,” lisas Vahter.

Uus Maa Kinnisvarabüroo juhatuse esimees Jaanus Laugus ütleb, et ostjate silmis on eelistatud renoveeritud ja hooldatud majad.  Vanemale kortermajale annab Lauguse sõnul lisaväärtust, kui fassaad on värskendatud, majal uus katus, paigaldatud turvauksed. Ostja tunneb huvi ka hoone sisemiste parenduste vastu.

Lisaväärtust annab kui trepikoda on korrastatud ja torustikud ning elektrisüsteem uuendatud.

Pole niivõrd oluline, kas nende tööde korraldamisega on hakkama saanud initsiatiivikad ja ettevõtlikud ühistu enda inimesed või ostetakse teenus sisse, ütles Laugus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785