5. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puhastustuli ehitussektoris jätkub

Aastatagusega võrreldes on olukord ehitusturul mõnevõrra paranenud ja lootusrikkam, ent hinnatõusust pääsu pole ja turu korrastumine jätkub. Probleeme võib hakata tekitama kvaliteetse tööjõu leidmisega.

AS KH Energia-Konsult peadirektor Heino Harak rääkis, et kui aasta tagasi silmapiir tööde osas ähmastus, siis nüüd on pilt selgem, ent paraku ei toimu selginemine nii ruttu kui ehitajad tahaksid. „Kahtlemata on turg puhastunud, kuid võiks veelgi,“ märkis ta.

Ka Kodumaja AS juhatuse esimees Lembit Lump näeb turuseisu lootusrikkama ja perspektiivikamana. “Ehitada on ju vaja ja ka raha on selle jaoks tegelikult olemas. Ma mõistan tegelikult ehitusettevõtjaid, kes võitlevad iga tellimise eest kuni kohtulahenditeni välja. Kuid ikkagi on kahju, kui loomiseks ja ehitamiseks mõeldud energia kasutult vaidlustele kulub. Mis puudutab aga turu puhastumist, siis siin on, minu arvetes, arenguruumi veel ka selleks aastaks,“ usub Lump.

NCC Ehitus AS juhatuse esimees Toomas Aak kinnitas, et kuivõrd majanduse allakäik on peatunud ja näitab juba kasvutrendi, peaks see mõne aja pärast olema tunda ka ehitussektoris. „Elamuehitus on varjusumast ellu ärganud ja rahakoti raudade avanedes valmis koheselt kiirendama. Liigoptimistlikke ehituspakkumisi enam ei tehta, ei all- ega peatöövõtjate poolt, kuid konkurents on jätkuvalt väga tihe,“ nentis ta.

Rajatiste ehitajad tunnevad end Aaki sõnul küll juba paremini, hoonete ehitajad peavad veel kõvasti pingutama. „Laias laastus võib öelda, et ehitussektorist on puhastustuli üle käinud, kuigi mõningatel turuosalistel on kustutustööd veel pooleli,“ lisas Aak.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785