Autor: Romet Kreek • 28. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kas Merko hakkab koos Tederiga Ukrainas äri ajama?

Merko Ehituse Ukrainas asutatud tütarfirma võib hakata tegema koostööd suurettevõtja Hillar Tederiga.

Selle aasta veebruaris kirjutas Äripäev Hillar Tederi tegemistest Ukrainas. Muuhulgas oli juttu sellest, kuidas ta ajab Merkoga Ukrainas ühte projekti.

"Sel korral on toru otsas Merko mees Janek Lehtmets, kes töötab Tederiga ühes kontoris ja ootab teda juba tunni pärast kohtumisele," kirjutas Äripäev veebruaris.

"Ah, ajame Merkoga siin ka ühte projekti," vastas Teder toona napisõnaliselt küsimusele, mida Merko Ukrainas teeb. Küll aga käis Äripäeva külaskäigu ajal Tederi kontoris kaks Saaremaalt pärit Merko meest, kes arvutasid ja mõõtsid. Lehtmets ütles toona, et nad alles mõtlevad, kuhu investeerida. Praegu huvitab meid projekt M26 ehk 35 140ruutmeetrine kaubanduskeskus Kiievis, lisas ta veebruaris.

Aprilli lõpus teatas Merko Ehitus strateegilised eesmärgid aastateks 2010–15. Muuhulgas oli juttu sellest, et lisaks koduturule (Balti riigid) loeb AS Merko Ehitus perspektiivseteks turgudeks Ukrainat, eestkätt Kiievit, ning Peterburi linna Venemaal.

Ukrainas ettevõtte asutamine on Merko Ehituse tänase teate järgi formaalne toiming, mille eesmärgiks on juriidilise platvormi loomine edasiseks tegevuseks uuel turul. Selle sammuga kinnitab Merko Ehitus oma strateegilist huvi tegevuse alustamiseks Ukraina turul. Konkreetsete lepingute sõlmimisel teavitab ettevõte investoreid börsisüsteemi kaudu.

Loodud ettevõtte põhitegevusalaks saab olema ehitustööde projektijuhtimine

Ukrainas. Uue tütarettevõtte osakapitali suuruseks on 5218 grivnat(ligikaudu 7800 krooni), selgus börsiteatest.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785