22. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaja: palkame veel 100 töötajat

Kodumaja AS võttis tänavu juurde 140 töötajat ning plaanib 2011. aastal palgata lisaks veel sadakond. Lõppeva aastaga rahule jäänud juhatuse esimees Lembit Lump märkis, et ka ettevõtte käibe-eesmärk on ambitsioonikas - 38 miljonit eurot.

Järgneb intervjuu Lembit Lumpiga.

Millisena jääb meelde aasta 2010? Millised olid olulisimad sündmused? 2010 oli üks väga tegus aasta ning minu arvates valdavalt positiivne.  Majandusliku arengu mõttes tervikuna on toimunud ilmne pööre paranemisele. Olgugi, et esialgu on areng aeglane ja ebaühtlane, kuid siiski. See on ju tegelikult kõikide inimeste võit. 

Eurole ülemineku otsused on sündinud ning minu hinnangul on see erakordselt suur kordaminek, mille positiivset mõju hakkame me kindlasti kõik nägema eelseisvate aastate jooksul.Kodumaja ettevõtted on taastanud masueelsed mahud ja käibed ning vaatavad aastasse 2011 suhteliselt optimistlikult. Seejuures oleme me 2010. aasta jooksul võtnud tööle 140 uut töötajat ehk kasvatanud oma personali ligi 70%.Märkimisväärseid ebaõnnestumisi ei ole olnud. Võib olla ka sellepärast, et me püüame käsitleda ka ebaõnnestumisi positiivselt, sest need on suurepärased võimalused õppimiseks ja arenemiseks.

Mis on ehitusturul aasta "ämber", mis aasta õnnestumine?Minu jaoks võiks 2010. aasta ilmselge ämbrina tuua välja erakordselt suure segaduse ehituse riigihangetega seonduvalt.

Veelgi suuremat kahju aga põhjustab fakt, et võrrelduna Norra ja Taaniga ei ole Eestis ehitusjärelvalve ja ehituse juhtimise riiklikku süsteemi praktiliselt olemas. Seetõttu ei olegi haruldus, kui iga mees, kes labida najal püsti seisab, ennast ehitajaks peab. Tegelikkus on aga see, et ehitus on erakordselt kompetentsimahukas tegevusvaldkond, kus pädevuste ja kompetentside alahindamine on erakordselt kallis lõbu. Sellest arusaamiseks on Eestis veel palju arenguruumi ja seda kahjuks ka kõrgematel juhtimistasanditel. Mõistagi ei ole see pelgalt 2010. aasta ämber, vaid palju suurem ja pikaajalisem.

Milliste tulemustega lõpetate tänavuse aasta ja millised on sihid järgmiseks? Kodumaja ettevõtete 2010. aasta konsolideeritud tulemus tuleb suhteliselt positiivne. On reaalne, et me ületame masueelse ehk 2008. aasta käibe, mis oli 389 miljonit krooni. Kasum tõotab tulla suurusjärgus 40–50 miljonit krooni.

2011. aastaks oleme seadnud enda jaoks ambitsioonika käibe-eesmärgi – vähemalt 600 miljonit krooni ehk vähemalt 38 miljonit eurot. See maht oleks ka hea alus arvestatava kasumi teenimiseks. Töötajate arvu tahame järgmisel aastal kasvatada veel vähemalt 100 töötaja võrra.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785