12. november 2010

Kristiine turgu ähvardab lammutamine 

Maavanem Ülle Rajasalu kirjutas eile alla ettekirjutusele, mille alusel tuleb ebaseaduslikult valminud ehitus viia 15 päeva jooksul vastavusse seaduste ja määrustega, vastasel juhul nõutakse kohtu kaudu turu lammutamist.

Turuputkadele Kristiine kaubakeskuse naabruses Kotkapoja tänaval antakse veel viimast lihvi ja juba järgmisel nädalal kavatsetakse rentnikele võtmed kätte anda. Seda vaatamata Harju maavanema Ülle Rajasalu nõudmisele ehitus peatada ning esialgne muruplats taastada, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Nimelt on tegu sotsiaalmaaga, kuhu äriettevõtet rajada ei tohi. Rajasalu sõnul on eiratud nii riigi kui Tallinna enda õigusakte. Keskkonnaministrilt tulnuks taotleda maa sihtotstarbe muutmist. Nüüd läheb linna poole teele maavanema ettekirjutus, et kogu tegevus tuleb viia seadusandlusega vastavusse.

"See peab toimuma 15 päeva jooksul, see on tähtaeg, kui seda ei toimu, oleme me sunnitud pöörduma halduskohtu poole," sõnas Rajasalu.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688