10. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Algab 128-miljonilise Kohtla-Järve veevärgi rekonstrueerimine

Täna algavad lepingukohaselt tööd Kohtla-Järve piirkonna ühisveevarustuse rekonstrueerimiseks, mis läheb maksma pea 128 miljonit krooni.

Töö tellijaks on OÜ Järve Biopuhastus, peatöövõtjaks AS Merko Ehitus ja projekteerijaks AS Sweco Projekt.  Lisaks kuuluvad töövõtja konsortsiumisse AS Merko Infra ja OÜ Balrock.

Hankelepingu maksumus on 127,9 miljonit krooni ilma käibemaksuta. Projekti finantseeritakse ligi 67% ulatuses Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist,  ülejäänud osas Kohtla-Järve linna ja Jõhvi valla ning OÜ Järve Biopuhastuse poolt.

 Töid alustatakse 10. novembril ning teostamise tähtaeg on 560 kalendripäeva. Alates 2011. aasta detsembrist hakkab piirkonna elanikkonda puhta joogiveega varustama Ahtmesse rajatav uus veetöötlusjaam. 

Lähiajal allkirjastatakse sama projekti raames magistraaltorude projekteerimis- ja ehitusleping.

Kokkulepitud summa eest peab konsortsium teostama alljärgnevad projekteerimis- ja ehitustööd:  

- Kurtna-Vasavere veehaardes Illuka vallas viiakse läbi kokku 14 puurkaevu ja puurkaevpumpla taastamine ja rajamine, puhta vee reservuaaride ehitus koos teise astme pumpla tootlikkusega 8000 kuupmeetrit ööpäevas rekonstrueerimise ja uute seadmete paigaldusega.

- Ahtme uue veehaarde rajamine. Töövõtja ülesandeks on kuue uue puurkaevu ning puurkaevpumpla projekteerimine, nende ehitus ning puurkaevpumplatest pumbatava vee ühendamine sama projekti raames rajatavate magistraaltorudega.

- Uus veetöötlusjaam Ahtmesse. Rajatakse uus veetöötlusjaam, mille tootlikkus on 11300 kuupmeetrit ööpäevas.

- Kohtla-Järve Lõuna veehaare rekonstrueerimine. Rajatakse neli uut puurkaevu ja puurkaevupumplat, reservuaarid ja survetõstepumpla, tootlikkusega 3365 kuupmeetrit ööpäevas. Lisaks likvideeritakse kaksteist vana puurkaevu koos rajatud vanade pumplatega.

- Kohtla-Järve Põhja veehaardes teostatakse vanade puurkaevude sulgemine  koos rajatud vanade pumplate likvideerimisega.

- Püssi puurkaevpumpla ja veetöötlusjaama rajamine. Viiakse läbi täiendava puurkaevu projekteerimine ja puurimine ning olemasoleva puurkaevu rekonstrueerimine. Rajatakse uus veetöötlusjaam, tootlikkusega 270 kuupmeetrit ööpäevas, veereservuaarid ja teise astme pumpla.

- Juhtimiskeskus. Töövõtja poolt projekteeritakse ning seadmestatakse piirkonna veetöötlusjaamade, survetõstepumplate ja puurkaevpumplate elektri-, valve- jälgimis- ja automaatika ning juhtimiskeskuse arvutisüsteemid.

- Kogu veevarustussüsteem saab olema juhitav ühtsest keskusest. Lisaks peab Töövõtja tagama tehnoloogia valikutega minimaalsed kulud veepumpamisele ning veetöötlusele.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785