9. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vare: kopad nõukaaegseid maju niipea lammutama ei hakka

Eesti Arengufondi nõukogu esimees Raivo Vare sõnul on hoonete energiasäästlikuks muutmine või uute ehitamine vajalik, ent inimestel puudub selleks raha.

Vare märkis rahvusraamatukogus toimunud debatt-foorumilt "Energiasäästlik ühiskond", et elab ise nn passiivmajas ning teab kuivõrd kallis selline lõbu on, vahendab ERR Uudised.

Et Eesti jõuaks sinnamaale, et nõukogudeaegsed kortermajad kopaga maha lükatakse ja nende asemele säästlikud majad ehitatakse, on Vare hinnangul väga pikk tee minna.

Ühest küljest inimesed küll mõistavad, et energiasääst on pikas perspektiivis vajalik ning ka riigi toetussüsteemid neile investeeringutele on teretulnud, jääb Vare hinnangul siiski lahendamata sotsiaalne mõõde.

Roheliste erakonda kuuluva Marek Strandbergi arvates võib esimesi koppasid näha niipea, kui suudame peatada arutu raiskamise. Ta selgitas, et praegu on inimeste taluvuspiir oma kodu energiasäästlikuks teha umbes 3000-3500 krooni ruutmeetri kohta, uue hoone ehitamine maksvat praeguste hindade juures aga massehituse puhul 8000-11000 ruudult.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785