Mida ootavad ehitusettevõtjad uuelt aastalt?

Euroabivõimaluste kasutamist, 2010. aastaga sarnast turumahtu ja ühte uut büroohoonet, soovisid eile kinnisvarakonverentsil Kinnisvara 2010 arutlenud ehitusfirmade juhid järgmiselt aastalt.

„Ootan, et riik kasutaks euroabi võimalusi. See leevendaks masu ja aitaks ettevõtjaid,“ rääkis Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben. Ta loodab, et tuleval aastal ehitatakse Eestis korterelamuid vähemalt 2010. aastaga sarnases mahus. „Meil on ka mitu projekti soolas ja käivitamisel,“ lisas ta. Robeni sõnul napib täna turul uusi kortereid. Et keegi hakkaks juba tuleval aastal hotelle ja büroohooneid püstitama, ta ei usu.

Oma Ehitaja juhatuse esimees Kaido Fridolin ootab, et tuleval aastal oleks ehitusturu maht võrreldav selle aastaga. Kui oodata kasvu siis väga minimaalset, lisas ta. „Ootan, et ehitusturg korrastub nii ettevõtete kui hindade poolest,“ rääkis ta.

Nordecon Internationali juhatuse esimees Jaano Vink rääkis, et loodetavasti kerkib järgmisel aastal siiski Tallinna üks büroohoone ning viskas nalja, et suure tõenäosusega on siin praegu neli konkurenti, kes tahaks seda ehitada. Masust räsitutele soovitas Vink oma tuttava sõnadega: „Kui olete kaelani mudas, ärge pead norgu laske.“

Skanska EMV juhatuse liige Alar Kullison hoiatas, et need ehitajad, kes täna väga odavaid projekte teha võtavad, ei pruugi kevadeks enam elus olla, kuna ei suudeta hinnatõusuga kaasa minna ja objekte valmis ehitada. „Riik ja erasektor peaksid täna väga valvsad olema, kas firma on võimeline objekte lõpetama,“ lisas ta.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed