Autor: Katre Pilvinski • 8. november 2010

Rebane: äripindade turg pole veel põhjas käinud

Ma paraku arvan, et järgmisel aastal võiks äripindade sektoris olla pigem veel tagasiminekut, kui edasiminekut, sõnas ehitusmaterjalide tootjate liidu juht Enno Rebane.

„Väike elavnemine ehitus- ja kinnisvaraturul on toimunud ainult seetõttu, et elamuturg oli täiesti põhjas. Põhjast on natuke lihtsam elavneda, aga ma paraku arvan, et järgmisel aastal võiks tegelikult äripindade sektoris olla pigem veel tagasiminekut, kui edasiminekut,“ rääkis Rebane. „Äripindade sektor pole veel põhjas ära käinud – mina äripindade kasvu ei oska küll praegu kuidagi näha, näen seal pigem miinuse poolt,“ nentis ta.

Rebane tõdes, et tema arvates on ka ehitusmaterjalide turg ikka veel suhteliselt halvas seisus ja jääb sellesse ka järgmisel aastal. „Ehk meil hakkab küll majanduses hästi minema, aga ehitusturg tuleb alles järele. Üheksa kuu numbrilises kokkuvõttes saame endiselt öelda, et kuigi ehitusmaterjalide müük on natuke kasvanud, siis eksport on oluliselt kasvanud. Mis paraku tähendab, et siseturg on veel miinuses,“ lisas ta.

Tema sõnul on teine pool see, et ehitamine on praegu seotud ainult Euroopa rahadega ja avaliku sektoriga. „Erainitsiatiivi on äärmiselt vähe, ei julge veel loota, et järgmisel aastal toimuks ehitusturu elavnemine erasektori poolel. Me loodame, et Euroopa rahad aitavad järgmisel aastal ka rajatiste sektorit – teede-, sildade jms ehitust."

"Ma paneks lootuse 2012. aasta peale, kus võiks näha üldist ehitusturu elavnemist. Euro elavdab majandustegevust ning loodetavasti kas sissetulevad investeeringu elavdavad ehitust," sõnas Rebane.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688