6. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi 2,5 mln kroonise nõudega Factum Inkasso taotleb KPK Teedeehituse pankrotti

Factum Inkasso esindab viit firmat, kellele KPK Teedeehitus võlgneb 2,5 miljonit krooni ning nõuab tuleval nädalal toimuval istungil KPK pankrotti.

„Oleme KPK Teedeehitusega tegelenud selle aasta jaanuari lõpust alates ning esitanud neile ka mais pankrotihoiatuse, mille järel saime osa raha kätte,“ rääkis Factum Inkasso juhatuse liige Madis Millistvere. Kuigi praegu esindatakse viie firma huvisid, pole välistatud, et neid liitub veelgi.

Millistvere sõnul on KPK Teedeehitus tänaseks tööd kõikidel objektidel lõpetanud. Ta lisas, et ettevõte oleks pidanud ise pankrotiavalduse sisse andma, kui juba oktoobri alguses teadis, et nende jaoks nn pidu läbi. Seda KPK Teedeehitus aga teinud ei ole.

Millistvere, kelle sõnul on Factum KPK Teedeehitusega ka koostööd teinud, on väga huvitav, kuidas 250 kuni 350 miljoni kroonise käibega ettevõte nüüd järsku põhjas on.

Äripäev püüdis KPK Teedeehituse juhilt Tanel Ringolt saada vastuseid järgmistele küsimustele. Ringolt eilse päeva jooksul vastuseid saada ei õnnestunud.

Äripäeva küsimused:Kas vastab tõele, et KPK Teedeehitus on lõpetanud tööd kõikidel objektidel?

Factum Inkasso hinnangul oleksite pidanud juba oktoobris KPK Teedehituse kohta pankrotiavalduse sisse andma. Miks te seda teinud ei ole?Mis on põhjustanud KPK Teedehituse raskused?Teie raskustesse sattumise kohta on väidetud, et seda on põhjustanud ka pankade tegevus ehk pangad ei anna teile enam/senises mahus krediiti? Vastab see tõele?KPK Teedehitus on varem tunnistanud, et ettevõttel on likviidsusraskused. Kas KPK Teedeehitus on täna maksejõuetu?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785