19. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet: KPK Teedeehitus tegi mujal väga head tööd

Me ei oska KPK Teedeehitusele midagi ette heita, kuna peale Männiku - Saku teelõigu on nad kõikidel ülejäänud objektidel head tööd teinud, rääkis Põhja regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Peeter Paju.

Reedel ütles Paju Postimehele, et KPK Teedeehitusega käivad neil läbirääkimised lepingu lõpetamiseks. Tänaseks midagi uut selgunud ei ole.

„Lihtsalt käib vastastiku poolte seisukohtade selgitamine ja mõlemapoolsed ettepanekud on tänaseks tehtud. Millal otsus langetatakse täpselt ei tea,“ kommenteeris Paju. Milliseid ettepanekuid tehti, seda direktori asetäitja sõnul avaldada ei tohi.

Kas maanteeametil on võimalik teha midagi, et taolist olukorda riigihankel edaspidi ette ei tuleks või teeb amet siiski kõik seadusest tuleneva, et hanke võitjat kontrollida ja tema sobilikkuses veenduda? „Ei, majanduse keerdkäike ei suuda mina küll ette näha. Samas meile tegi ta (KPK Teedeehitus-toim.) väga head tööd ja ülejäänud lepingud meiega on väga korrektselt lõpetatud, seega meil ei ole neile mitte midagi ette heita,“ ütles Paju.

Mis ajaks uus hange korraldatud saab? „Teoreetiliselt on võimalik nädala pärast juba lepinguni jõuda,“ ütles Paju, kelle sõnul veel hanke võitja teada pole, küll aga on olemas kandidaadid. Kes need on ja kui palju neid on, selgub tema sõnul neljapäeval.

Direktori asetäitja sõnul on KPK Teedeehitus kirjalikult kinnitanud, et ei suuda töid lõpetada.

Tallinn-Saku teelõigu ehitustööd lähevad maksma ligi 46 miljonit krooni. Töid rahastab täies mahus Euroopa Regionaalarengu Fond. Tegemist on 6,5 km pikkuse maanteelõiguga, mille remonttööd pidid koos vahele tuleva talvega kokku kestma järgmise aasta jaanipäevani. Enne talve saabumist loodeti panna esimene kiht asfalti, on varem kirjutanud Harju Elu.

Septembri lõpus kirjutas Äripäev, kuidas sel aastal vähemalt 8 riigihanget võitnud Äripäeva tee-ehitajate 2006. aasta TOPi võitja KPK Teedeehitus paneb maksuvõlgade, neile saadetud pankrotihoiatuse ja oma raske finantsolukorraga ka tellija muretsema.

„Tänu siinse turu sellisele olukorrale, nagu ta on, on ettevõte väga raskes likviidsuskriisis," ütles KPK Teedeehituse üks omanik ja nõukogu liige Jaanus Peet septembri lõpus. Ta viitas asjaolule, et raskused tulenevad sellest, et neile ei maksa tööde eest omakorda teised ettevõtted. Ettevõtte juhatuse liiget Tanel Ringot ei õnnestunud Äripäeval tol korral kätte saada, et küsida, kas siiani võidetud hanked suudetakse lõpuni teha.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785