Autor: Kadri Jakobson • 4. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Indrek Peterson: mõistame Wolmreks Ehituse tegevuse hukka

Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Indrek Peterson ütles, et nad mõistavad Wolmreks Ehituse tegevuse hukka ning esitavad ettevõttele järelpärimise.

„Pean ausalt ütlema, et see uudis tuli meie jaoks üllatusena. Selliseid ilminguid, jälgides viimast poolaastat, polnud märgata,“ tunnistab Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juht Indrek Peterson. 

Petersoni sõnul tuleb Wolmreks Ehituse tegevus liidus arutlusele ning liit võtab lähitulevikus ka selles suhtes oma seisukoha.

„Kui see nii on, on see väga kahetsusväärne ja me ei kiida seda heaks. Seoses leheartikliga on meieni jõudnud ühe alltöövõtja konkreetne pretensioon ja me kavatseme seda kindlasti käsitleda. Saadame Wolmreks Ehitusele järelpärimise ja katsume tagamaad välja selgitada. Me kindlasti pöörame sellele suurt tähelepanu,“ rääkis Peterson.

Kas liit on teadlik juhtumitest, kus alltöövõtjad ei sõlmi lepinguid mitte peatöövõtja, vaid hoopis vahefirmaga, keda hankedokumentides polegi märgitud?

„Mis seal salata, oleme kõik kuulnud, et selliseid ilminguid eesti ehitusturul siiski on.

Kahjuks pean ütlema, et oleme paraku viimased, kes sellistest asjadest kuulevad,“ rääkis Peterson. „Riigihanke puhul ei näe me paraku hankedokumente, kas selline alltöövõtja on deklareeritud või mitte. Oleme pöördunud ka kõikide väiksemate ettevõtete poole, et kui neil on selliseid ilminguid, siis annaksid nad sellest märku. Siiani on laekunud meile üksikuid märgukirjasid, kõigile me kindlasti ka reageerime.“

Mida ütlete alltöövõtjatele, kel on tänu Wolmreks Ehituse käitumisele ja võlgadele tekkinud väga raske olukord?

„Me ei suuda kindlasti efektiivsemalt, kui seda teevad kohtu-ja uurimisorganid, sundida Wolmreks Ehitusel alltöövõtjatele raha ära maksma ega ka muul moel seda kompenseerida.

See kindlasti ületab meie volituste piire. Kui meil õnnestub selline tegevus avalikult hukka mõista, kasvõi sel kevadel loodud eetikareeglistiku põhjal, siis vähemalt jätab see õiguse hankijatele selliseid pakkujaid riigihangetele mitte lubada,“ ütles Peterson.

Peterson ei välistanud, et kui Wolmreks Ehituse puhul leiab tõendamist pettus, visatakse need firmad Ehitusettevõtete Liidust välja.

„Loomulikult, see on meie kohus!“ ütles Peterson.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785