28. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rand & Tuulbergi kasumikasvu taga kopsakas töödeportfell 

Tartumaa edukamate ettevõtjate esiviiekümnesse jõudis 6 ehitusfirmat, neist kõrgeimale positsioonile AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg, mis 2008. aastal oli edetabelis esimene. Soliidne töödeportfell tõi Rand & Tuulberg ehitusfirmale tubli kasumikasvu.

Ehitusfirma Rand & Tuulberg jaoks oli möödunud aasta vaatamata ehitussektori madalseisule üsna edukas, kuna suudeti kasumit kasvatada, ehkki käive kahanes. Konsolideeritud käive oli mullu 814 miljonit krooni (2008. aastal 1 177 mln kr), puhaskasumit teeniti 117 miljonit krooni (2008. aastal 80 mln kr).

Kasum sai võimalikuks tänu eelmistel perioodidel sõlmitud suuremahuliste lepingute lõpetamisele, selgub ettevõtte majandusaruandest. Suurematest lepingutest lõpetati Tartu Ülikooli Kliiniku meditsiinilinnaku II etapp (tellijaks Skanska AS), samuti Tartu Ülikooli Keemiahoone ehitustööd ja Tallinnas Raadiku sotsiaalelamute rajooni ehitustööd.

Ehitusfirma 2009. aastal alustatud suuremate tööde hulka kuuluvad Tehvandi Spordikeskuse suusastaadioni rekonstrueerimistööd, ehitustööd Ämari Lennubaasis, Virumaa Kutsehariduskeskuse praktikamaja projekteerimistööd, Tartus Ülikooli 2 büroohoone, Tallinnas Kivimurru 34 büroohoone, ka Raadiku kortermajade ning Tartus Balti Kaitsekolledzhi majutushoone ehitus – nende objektide ehitus on jätkunud ka tänavu.

Mullu soetas firma maa, millele alustati kahe kortermaja ehtitust. Lisaks soetati portfelliinvesteeringuna 20%-line osalus Kooliarenduse OÜs, mis tegeleb pealinnas kollimajade rekonstrueerimise ja opereerimisega.                                                                     Käive,               kasum enne           koht

 Tartumaa  ehitusvaldkonna ettevõtted piirkonna edetabelis2009. aasta majandustulemuste põhjal

                                                                     tuh kr                makse, tuh kr         2008.aastal4. Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS*   814 093           124 569                    1.18. Nordecon Ehitus AS                          847 976             41 248                    9.21. Water Ser Lõuna-Eesti AS                  84 258               3 620 32. Küte ja Ehitus AS                                  71 783               2 693                   96.41. Giga AS                                                   67 911              31 018                  15.49. Sahkar TT OÜ                                        63 503                2 836                   81.* konsolideeritudAllikas: Äripäeva edetabel Tartumaa  edukamad firmad 2009. aastal

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785