25. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: veebruar tõotab tulla tehingutevaene

Järgmise aasta tehingutevaeseim kuu tõotab tulla veebruar, kuna lisaks talveloidusele lisandub ka euro-segadus, mis inimesed hetkeks suurtest tehingutest eemale peletab, arvab Pindi Kinnisvara maakler Madis Eelmaa.

Tavapäraselt on tema sõnul tehinguvaeseim kuu kinnisvaraturul jaanuar, sest detsembri pühade-eelsel perioodil tehakse peamiselt jaanuaris vormistatavaid kinnisvara ostukokkuleppeid harva ning juba jaanuari alguses siirdutakse kiirelt tagasi igapäevamurede juurde, sh pikaajaliste plaanide realiseerimisele.

"2011. aasta tuleb aga eurost tingitult erandlik. Ilmselt vältab turul aktiivne siblimine kuni jõuludeni. Ühelt poolt soovivad turul niikuinii tehingut planeerivad isikud tehingud veel kroonide baasil kokku leppida, teisalt langeb ka pühadeperiood peamiselt nädalavahetustele," selgitas Eelmaa.

Veebruar näib aga tema hinnangul tulevat tehinguaktiivsuse seisukohalt väga passiivne, kuna just siis vormistatakse jaanuaris kokku lepitud tehinguid. "Kuid väga tõenäoline on, et inimestel on tegemist rohkem oma palga ja kommunaalkulude eurodesse ümberarvestamisega. Sisuliselt tõotab tulla ajutine kohanemisaeg, sest küllaltki ebamugav euro kurss krooni suhtes tekitab alguses hulganisti peataolekut," sõnas maakler.

Eelmaa usub, et segadus kestab siiski vaid lühikest aega, kuna ka kahe valuuta paralleelne kehtivusaeg on väga lühike ja inimesed peavad kiirelt kursimuutuse omaks võtma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785