Pindi: veebruar tõotab tulla tehingutevaene

Järgmise aasta tehingutevaeseim kuu tõotab tulla veebruar, kuna lisaks talveloidusele lisandub ka euro-segadus, mis inimesed hetkeks suurtest tehingutest eemale peletab, arvab Pindi Kinnisvara maakler Madis Eelmaa.

Tavapäraselt on tema sõnul tehinguvaeseim kuu kinnisvaraturul jaanuar, sest detsembri pühade-eelsel perioodil tehakse peamiselt jaanuaris vormistatavaid kinnisvara ostukokkuleppeid harva ning juba jaanuari alguses siirdutakse kiirelt tagasi igapäevamurede juurde, sh pikaajaliste plaanide realiseerimisele.

"2011. aasta tuleb aga eurost tingitult erandlik. Ilmselt vältab turul aktiivne siblimine kuni jõuludeni. Ühelt poolt soovivad turul niikuinii tehingut planeerivad isikud tehingud veel kroonide baasil kokku leppida, teisalt langeb ka pühadeperiood peamiselt nädalavahetustele," selgitas Eelmaa.

Veebruar näib aga tema hinnangul tulevat tehinguaktiivsuse seisukohalt väga passiivne, kuna just siis vormistatakse jaanuaris kokku lepitud tehinguid. "Kuid väga tõenäoline on, et inimestel on tegemist rohkem oma palga ja kommunaalkulude eurodesse ümberarvestamisega. Sisuliselt tõotab tulla ajutine kohanemisaeg, sest küllaltki ebamugav euro kurss krooni suhtes tekitab alguses hulganisti peataolekut," sõnas maakler.

Eelmaa usub, et segadus kestab siiski vaid lühikest aega, kuna ka kahe valuuta paralleelne kehtivusaeg on väga lühike ja inimesed peavad kiirelt kursimuutuse omaks võtma.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed