18. oktoober 2010

Nordecon: meie avalikkust ei manipuleeri

Vastulausena tänasele AS Lemminkäinen Eesti pressiteatele, teatab Nordecon Infra juhatuse esimees Erkki Suurorg, et Nordecon avalikkust ei manipuleeri ning Aruvalla-Kose teelõigu hankevaidluses enam sõna võtta ei soovi. 

Nordecon Infra AS lükkab taaskord ümber ASi Lemminkäinen Eesti juhataja Sven Pertensi süüdistuse, nagu oleks Nordecon Infra esitanud Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimis-ehitushankel maanteeameti nõudmisi eiranud pakkumuse. "Nordecon ei manipuleeri avalikkust, vaid seda teeb meedia vahendusel pidevalt süüdistusi paiskav Lemminkäinen," seisab teates.

„Sven Pertens unustab oma üha uutes avaldustes järjest enam, et Eestis annab ühe või teise vaidlustuse õiguspärasuse üle hinnangu toimiv õigussüsteem, mitte moonutatud faktidest kubisev sõnavõtt ajakirjanduses,“ lausus Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg. „Nordeconi pakkumus antud hankel oli tehniliselt korrektne, vastab igati seadustele ja hankedokumentidele ning on riigile nii tehniliselt kui rahaliselt esitatud pakkumustest kõige soodsam.“

„Kordame veelkord, et Aruvalla–Kose hanke dokumentides oli keelatud üksnes põhitee katendi konstruktsiooni muutmine, kõik ülejäänud ehitustehnilised lahendused olid alternatiivideks avatud ning seda võimalust Nordecon ka erinevalt Lemminkäisest kasutas, tegutsedes korrektselt ja õigesti,“ sõnas Erkki Suurorg.

"Täna on Lemminkäinen käitumas üha pahatahtlikumalt, süüdistades, valesid appi võttes, teisi iseenda tegematajätmistes ning takistades seeläbi kõigile olulise projekti jätkumist,“ lisas ta.

Erkki Suurorgi sõnul ootab Nordecon Infra Aruvalla-Kose teelõigu hankevaidluses asjakohaste ametkondade kaalutletud ning sisulisi otsuseid ja ei soovi  antud küsimuses rohkem sõna võtta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688