1Partner: tehingute kogumaksumus kasvas viiendiku

Võrreldes 2009. aasta septembriga kasvas kinnisvaratehingute arv möödunud kuul 12% ja kogumaksumus viiendiku võrra. Kalleim korter müüdi 7 miljoni krooniga.

Septembris tehti Tallinnas 799 miljoni krooni väärtuses kinnisvaratehinguid, mis on augustiga võrreldes 24% enam. Kinnisvaratehingute arv kasvas augustiga võrreldes 14% 777-ni, analüüsib 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul ei tähenda kahekohalised tõusunumbrid uue buumi algust, vaid vastavad kinnisvaraturu sesoonsusele. “Kui Tallinna korteritehinguid tehti septembris 18% enam, siis pinnaühiku hind kerkis vaid ühe protsendi, 14 407 kroonini ruutmeetri kohta,” ütles Vahter.

Maa-ameti statistika kohaselt müüdi Tallinnas septembris kõige kallim korter 7 miljoni ning odavaim 41 000 krooni eest.

Septembris võõrandati Tallinnas 29 eluhoonetega hoonestatud kinnistut, mis on kahe võrra enam kui tänavu augustis ja nelja võrra rohkem kui 2009. aasta septembris. Kalleim Tallinna elamu leidis septembris ostja 9,5 miljoni ja odavaim 850 000 krooniga.

Septembris müüdi Tallinnas 14 elamukrunti, mis on kuue võrra vähem kui augustis. Kalleim elamukrunt võõrandati 3,2 miljoni ja odavaim 300 000 krooni eest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed