28. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituse valdkonna tööpakkumistest üle 25% välismaale 

CV-Online Estonia OÜ turundusjuht Heikko Gross rääkis, et aastaga on ehitusvaldkonnas pakutavate tööde hulk tõusnud pea kaks korda. Üle 25% kuulutuste puhul otsitakse töötajaid välismaale. CV-Online kaudu otsib ehituse või kinnisvaraalast tööd aga 20% vähem inimesi kui aasta tagasi.

"Meie andmebaasis on aastatagusega võrreldes üle 20% kukkunud nende inimeste hulk, kes soovivad asuda tööle ehituse-kinnisvara valdkonda," sõnas Gross. Ametite lõikes on tänase seisuga CV-Online’i andmebaasis ehituse valdkonnas lihttöölisi üle 1300, oskustöölisi pea 4000, ehitusinsenere 600, projekteerijaid veidi üle 400 ning projektijuhte üle 800.

"Konkreetselt ehitusvaldkonnaga seotud tööpakkumisi on CV-Online’is hetkel üle 40, käesoleva aasta jooksul on oleme ehitustöödega seotud tööpakkumisi avaldanud hinnanguliselt 250 ringis," märkis Gross. 

Töötajaid ehitusvaldkonda otsitakse tema sõnul oskustöölistest kuni tippjuhtideni. Umbes pooled pakkumistest on suunatud oskustöölistele ja osakaalult järgnevad juhtivate töökohtade kuulutused ning neile spetsialistide tööpakkumised. Sealjuures üle veerandi pakkumistest on töökohtadele, mis asuvad välismaal.

Ehitusettevõtetest on enim tööpakkumisi CV-Online'is hetkel üleval Natural House OÜ-l ja Koger & Partnerid AS-il.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785