24. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakumäe jahisadama detailplaneering läbis teise lugemise

Tallinna linnavolikogus läbis teise lugemise Kakumäele kavandatava jahisadama detailplaneering. Volikogu võttis vastu otsuste vähendada sadamahoone esialgselt kavandatud mahtu kuue protsendi võrra.

Kui esialgu oli sadamahoone mahuks kavandatud 25 000 ruutmeetrit, siis täna muudatusettepaneku kohaselt on hoone maht 23 500 ruutmeetrit.

Planeering näeb ette sadamahoone rajamist maksimaalselt kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega. Samuti on planeeringus neli kuni kolmekorruselist elamut kokku 63 korteriga ning üks tootmishoone, teatas volikogu.

Projekti tutvustanud abilinnapea Taavi Aas märkis, et eelnõu esimese ja teise lugemise vahel on selles tehtud täpsustusi ning kõik osapooled saanud võimaluse selgitada oma seisukohti.

"Planeeringu menetlemise käigus on seda muudetud kohalike elanike huvisid arvestades: vähendatud on kavandatava elamu ehitusmahtu, lisatud kergliiklustee ja mänguväljak, jahisadamale on lisatud kalakai ja oluliselt on parandatud liiklusskeemi," loetles Aas täiendusi.

Kakumäe selts saatis augusti lõpus Tallinna volikogu liikmetel pöördumise, milles avaldas vastuseisu linnavalitsuse plaanile kehtestada piirkonnas 25 000 ruutmeetri suuruse sadamahoone ehitamist võimaldav detailplaneering.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785