4. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kakumäe sadama loojate krunt Lasnamäel 100 miljoniga müügis

Uus Maa Kinnisvara müüb ainuesinduslepingu alusel Lasnamäel Pae 2 krunti, kuhu on plaanis detailplaneeringu kehtestamisel ehitada äri- ja kaubanduskeskus mille üldpindala võib ulatuda 54 000 ruutmeetrini. Arendusprojekti hind on 100 000 miljonit krooni.

Arendusprojekt asub 14 595 ruutmeetri suurusel kinnistul ning menetletav detailplaneering näeb ette kuni 10 korrust suletud brutopinnaga 34 000 ruutmeetrit. Parkimine lahendatakse kahel korrusel maa all.

Uus Maa äripindade konsultant Keit Pihli sõnul ei ole kinnistu ruutmeetreid mõtet hinnaga siduda. „Investorit huvitab eelkõige mida ostetava kinnistuga teha saab mitte niivõrd kinnistu suurus. Nii hinnataksegi arendusprojekte pigem ehitusõiguse ehk võimaliku ehitusmahu järgi.” selgitas ta.

Pihli sõnul on tegemist projektiga, mis võiks valmida 4-5 aasta jooksul ning etapiviisiliselt.

Detailplaneering on hetkel veel kehtestamata.

Projekti praegune omanik on 4D Capital Managament. Ettevõtte omanikeringi moodustavad Jaan Pillesaar ja Kaitseliidu majaostuga seotud kelmuses kahtlustatud Sander Kaus ja Sven Maanurm.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785