19. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanike Keskliit protestib Kakumäe jahisadama arenduse vastu

Eesti Omanike Keskliit toetab Kakumäe koduomanikke nende vastuseisus elukeskkonda sobimatule Kakumäe jahisadama ja selle lähiümbruse detailplaneeringule.

Omanike Keskliit on edastanud vastuväited Haabersti Linnaosavalitusele põhjalikus märgukirjas. Samuti on Kakumäe Seltsiga koostöös kohalikelt elanikelt kogutud üle 450 protestiallkirja.

Eesti Omanike Keskliidu hinnangul on Kakumäe jahisadama ja lähiümbruse detailplaneeringu menetlus vastuolus  planeerimisseaduse ja Tallinna linna ehitusmäärusega. Juhul, kui vastuväiteid ei arvestata, on Omanikes Keskliit valmis pöörduma kohtu poole kaitsmaks Kakumäe koduomanikke vastuolulise ja sobimatu planeeringu eest.

Omanike Keskliit toetab Kakumäe sadama arengut, kuid toonitab, et seda tuleb teha kooskõlas kehtivate õigusaktidega, arvestades ümbritsevat elukeskkonda ning kohalike elanike huve. Jahisadama sildi varjus ei tohi kujuneda suuremahuline ning sobimatu korterelamute arendusprojekt eramupiirkonnas.

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785