21. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe ei kavatse kooskõlastada suurärihoone planeeringut

Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats teatas eile, et linnaosa valitsus ei kavatse kooskõlastada Sütiste 17 kinnistu detailplaneeringut, kuna projekteeritava hoone maht on liiga suur.

Kavandatav büroohoone tekitab muret kõrvalmaja elanikele ning samuti tiheneks oluliselt ka piirkonnas autoliiklus, seisab teates.

„Augusti lõpus andis Mustamäe linnaosa valitsus detailplaneeringu algatamisele rohelise tule märkusega, et peab arendaja poolt taotletud hoonestusmahtu liiga suureks,“ ütles Laats. „Ka Mustamäe Halduskogus tekitas selle eskiisprojekti arutamine erimeelsusi.“

Sütiste 17 projekteerijaks on EA Reng AS. Detailplaneeringu järgi kavatsetakse praeguse 1,5-korruselise paekivist müüridega teenindus- ja ärihoone kõrvale rajada 8-korruseline büroohoone. Planeeringuala suurus on 0,7 ha, planeeritud on 103 parkimiskohta.

Ümbruskonna elanikud on korduvalt pöördunud Mustamäe linnaosavalitsuse poole avaldades vastuseisu naabrusse nii suure büroohoone ehitamisele. Sütiste 15 maja elanikud kardavad, et uus hoone ehitatakse neile nö akna alla, samas tunnevad nad muret tiheneva liikluse ja parkimise pärast.

„Oleme saanud kümneid allkirju suurehituse vastu. Nii paljude elanike arvamust ei saa ega tohi ignoreerida. Nii ei näe me võimalust nõustuda selle detailplaneeringuga enne kui projekteeritava hoone mahtu on vähendatud,“ rõhutas linnaosa vanem.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785