Endise Viljandi vangla ostis EfTEN

EfTEN SPV3 OÜ ja Riigi Kinnisvara AS allkirjastasid täna endise Viljandi vangla kinnistu  müügilepingu summas 6,61 miljonit krooni.

EfTEN Capitali juhatuse esimehe Viljar Arakase sõnul on investeerimisobjekt väike, kuid perspektiivikas. "Hind on meie jaoks sobiv isegi juhul, kui EfTEN seda kinnistut lähiajal arendama ei hakka. Sedalaadi korralik ja ehitusõigusega kaetud kinnisvara on meile alati huvitav. Kõik suured asjad saavad alguse väikesest", sõnas Arakas.

RKASi müügijuht Märt Mäe sõnul on iga riigile mittevajaliku kinnisvaraobjekti müük mitmel põhjusel oluline. „Ei saa ära unustada, et ka seisma jäänud mittevajaliku kinnisvara omanikuks olemine toob kaasa erinevaid püsikulusid  - maamaks, valve, ümbritseva ala korrashoid. Kõik need kohustused moodustavad ajapikku üsna arvestatava summa. Meil on veel paraku palju riigile vajalikke investeerimisootel objekte, mis seda raha rohkem vajavad ,“ sõnas Mäe.

Endise Viljandi vangla 26 552 ruutmeetrisel kinnistul  on hooned amortiseerunud ning remonti või lammutamist vajavad.

Riigi Kinnisvara AS kuulutas enampakkumise alghinnaga 6 miljonit krooni välja 23. juulil 2010.

EfTEN SPV3 OÜ on sajaprotsendiliselt EfTEN Kinnisvarafondi tütarettevõtte.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed