13. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodu Grupp: vabu laopindu vaid näpuotsaga

Mitu kuud paigal tammunud nõudlus laopindade järele hakkab pead tõstma. Ülepakkumise tõttu võtab vabade pindade täitmine siiski aega.  

Jüri tehnopargis on viimase poole aasta jooksul välja renditud Rannarootsi Selveri jagu äripinda, mis on ca 2300 ruutmeetrit. ASi Kodu Grupp tegevjuhi Urmas Niine sõnul võib täheldada märkimisväärset elavnemist äri- ja laopindade turul.  Alates aprillist on Niine sõnul firma välja andnud 2300–2400 ruutmeetrit pinda.

Niine arvates on hakatud aru saama, et kinnisvarahinnad on mõistlikul tasemel. “Kui siin varem, aasta-poolteist tagasi tulid kliendid meie juurde jutuga, et tahavad 25 krooniga pinda saada, siis praegu vähemalt sellist juttu ei ole, saadakse aru, et meil on mõistlikud hinnad,” lausus Niine.

Ta lisas, et isegi praegu on rendihind alla pikaajalise keskmise. “See ongi põhjus, miks sellised kvaliteetsed pinnad on praegu huviorbiidis,” arvas ta. Niine sõnul on Jüri tehnopargis keskmine ruutmeetri hind 50–60 krooni, kontoriruumidel 90 krooni ruutmeetri kohta.

“Praegu on Jüri tehnopargis vaba laopinda vähe, vaid 280 ruutmeetrit,” teatas Niine. Kodu Grupp pani umbes kaks ja pool aastat tagasi kahe laohoone ehituse seisma, kuid  on nõudluse kasvades valmis need lõpuni ehitama. “Ka kontoriruume on veel vaid näpuotsaga,” ütles Niine.

Praegu tehnopargis juurdeehitust ei käi, kuid Niine sõnul neil huvilistest puudust ei ole, sest igal nädalal saavad nad palju päringuid tootmis- või laoruumide kohta. “Hinnapäringuid tehakse päris palju ja pakkumisi saadame ka palju välja,” nentis Niine.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785