8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Megido: ehitustööde käigus Teede REV-2 pretensioone ei esitanud

Teede REV-2 ASilt 2,2 miljoni kroonise võla tasumist ootav Megido OÜ juhatuse liige Ruslan Jakimov nimetas ettevõtet pättideks ja rõhutas, et Teede REV-2 tuli välja väitega, et tööd ei ole korrektselt teostatud tükk aega pärast tööde üleandmist.

„Ehitustööde käigus ei olnud Teede REV-2 pretensioone teostatud töödele, mida kinnitavad ka tööde aktid. Hilisemalt aga hakkasid nad otsima põhjuseid mitte maksmiseks, põhjendades seda ebakvaliteetselt teostatud töödega,“ rääkis Jakimov.

"Minu arvamusel selliseid peatöövõtjad ei oma üldse õigust teostada ehitus- ja muid töid Eestis kuna tegemist on pättidega," rõhutas Megido juhatuse liige.

Tema sõnul andis Teede REV-2 objekti üle tellijale AS Viimsi Vesi 21.12.2009 ning asus seejärel Megidole väitma, et tööd on teostatud ebakvaliteetselt. Tellija AS Viimsi Vesi on Megidole Jakimovi sõnul kinnitanud, et tööd vastavad normidele ja eeskirjadele ning kui oleks vastupidi, poleks nad töid vastu võtta saanud.

Viimsi Vesi esindaja ja töödel järelevalvet teostanud Telora–E AS projektijuht ja insener Olavi Mägi on 24. augustil 2010 Megidole saadetud kirjas kinnitanud, et Teede REV-2 poolt Megidole esitatud nõue on alusetu ja väide, et parandus- ja taastustöid teostas Megido asemel Teede REV-2, on vale.

Veel märgitakse, et  vaegtööd (tööd, mida talveperioodil ei saanud teostada-toim.) ja puudused likvideeriti Megido poolt operatiivselt ja korrektselt 28. aprilliks 2010. „Alates 28.04.2010 kuni 24.08.2010 ei ole laekunud AS Viimsi Vesi ja AÜ Silva (piirkond kus Megido töid teostas-toim.) juhatuse esimehe poolt Viimsi veekorralduse projekti insenerile pretensioone ja märkusi Silva piirkonnas teostatud tööde osas,“ kirjutas Mägi.

Teede REV-2 väitis, et Megido ei kooskõlastanud alltöövõtjaid. Ometi on Megidol Äripäevale näidata dokument kooskõlastamisest, mis kannab Teede REV-2 töötaja allkirja. Megido teise omaniku Danil Pavljutšenko sõnul kerkis teema, et alltöövõtjaid pole Teede REV-2ga kooskõlastatud üles alles 18. jaanuaril 2010. aastal, kui tööd olid ammu tellijale üle antud.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785