26. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajatel jätkub tööd 3,5 kuuks

Ehitajate kindlustunne näitas juulis taas kahanemise märke. Eesti Konjunktuuriinstituudi poolt koostatud ehitusbaromeetri näit langes -16, kuu varem oli kindlustunde indikaatori näit -4.

Aastatagusega võrreldes, mil baromeetri näit oli -61,  on olukord siiski märkimisväärselt paranenud. Viimati oli kindlustunne plussmärgiga 2007. aasta septembris.

Ehitustegevust piirab eelkõige nõudluse puudumine, aga ka finantsprobleemid. Kui aasta jooksul pole tööjõu puudus ehitajatele peavalu valmistanud, siis juulis oli seda nimetatud ka ühe ehitustegevust takistava tegurina (6).

Ehitusbaromeeter näitab, et pooleliolevad tööd ja sõlmitud lepingud tagavad töö 3,5 kuuks. Töödeportfelli täitmine aga pole endiselt lihtne (-46), samas prognoositakse ehitushindade tõusu lähima kolme kuu jooksul (40).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785