Soome ehitusturg pole lõputu kullapada

Eestlastel ei tasu vaadelda Soomet kui põhjatut kullapada, sest kohalikud näevad juba mitmeid ohu märke. 

Soome Ehitusliidu esimehe Matti Harjuniemi sõnul viib alanud ehitusbuum lõpuks mullini: “Praegu kasvavad kinnisvarahinnad ebaloomulikult kiiresti ning paari aasta pärast peavad need alla tulema, mis toovad depressiooni Soome ehitusturule”.

“Soome valitsus on viimase kahe aastaga teinud päris palju,” ütles Lemminkäinen Oyj president ja tegevjuht Timo Kohtamäki. “Nad on olulisel määral toetanud renoveerimistöid, teinud suuri tellimusi, lihtsustanud laenamist ning loonud sellega umbes 20 000 töökohta, mida muidu ei oleks.”

Kohtamäki sõnul on Lemminkäinen saanud riigilt mitu suurtellimust, mis on oluline ka eestlastele, kes moodustavad Soome suurima ehitusettevõtte töötajaskonnast umbes 9 protsenti.

Harjuniemi sõnul ongi riigi ülesanne raskel ajal üles astuda ning toetada hätta sattunud sektorit. Meil on väga palju tööta ettevõtteid ning ehitajaid, mistõttu omab riigi käitumine veelgi sügavamat tähendust, lisas Harjuniemi.


Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed