Autor: Fredy-Edwin Esse • 11. august 2010

Skanska: Soomes on märke buumist

Skanska EMV ASi juhatuse esimees Andres Aavik kinnitas, et Soome ehitussektoris on märke buumist, ent ka Eesti turul on märgata elavnemist.

Mis Soomes toimub?

Ehitussektoris on täheldada buumi märke, selle aastaga on kinnisvarahinnad tõusnud juba 16%, kriisieelsest tasemest kõrgemale. Turu vedaja on riigi rahasüst munitsipaaltellimuste kaudu. Kuigi meil on siin munitsipaalkorterite ehitus põlu all, siis Soomes on see kõva hooga käimas.

Kui oluline on Soome turg teie jaoks?Skanska EMV keskendub praegu endiselt Eesti turule. Raskel ajal oli Soome ehitusturg hea alternatiiv oma meeskonna tööl hoidmiseks, aga praegu on ka Eesti turul piisavalt elavnemist märgata. Inseneri- ja infrastruktuuriehituse poole peal on praegu piisavalt töid.

Mis suunas Soome kinnisvara- ja ehitusturg liigub?

Raske öelda, kui kaua suudab üks rikas riik, nagu Soome, oma ehitussektorit vedada. Siin tekib ka mõni küsimus. Kui juba Helsingist väljas maksab korteri ruutmeeter 5000 eurot... Lokaalsed mullid on tekkimas, aga kui suureks need kujunevad, seda ei tea.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688