Autor: Fredy-Edwin Esse • 11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soomes ehitajatest kolmandik välismaalased

Välismaiste ehitusfirmade ja -meeste arv on viimastel kuudel kasvanud Soomes nii kiirelt, et on kaasa toonud pahameeletormi sealsete ettevõtjate seas.

Ehitusalale tööjõudu vahendava Barona juht Timo Ahola on Kauppalehtile öelnud, et suur osa välistöötajatest töötab Soomes mustalt.

Kokku on Soomes 150 000 ehitajat, neist Helsingi piirkonnas umbes 40 000. Ahola hinnangul umbes kolmandik ehitajatest on juba välismaalased, seda vähemalt Helsingi piirkonnas. Nii hinnatakse välismaiste ehitajate arvuks Soomes juba 20 000 ja enamgi. Enamik neist tuleb Eestist, Venemaalt, Poolast. “Nende hinnad on sellised, et konkurents on võimatu,” lausus Ahola.

“Hinnad on veetud mõttetult alla. Soome töömees ja ettevõtja kaotavad,” lausus ka Soome Ehitusliidu juht Kyösti Suokas Kauppalehtile. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785