9. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: kinnisvaraturu aktiivsus kuumaga ei langenud

Juulikuu jooksul tehti Tallinnas kinnisvaraga 697 müügitehingut koguväärtusega üle 870 miljoni krooni, mis on juuniga samal tasemel, analüüsib 1Partner Kinnisvara Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

Kui tehingute arv ja koguväärtus jäid eelneva kuuga võrreldes praktiliselt samaks, siis korteri pinnaühiku keskmine maksumus langes 9%, 14 801 kroonilt 13 532 kroonile. Samas oli ühiku hind võrreldes 2009. aasta juuliga 16 protsenti kõrgem.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul on Tallinna korterituru keskmise ühikuhinna alanemine ootuspärane. ”Inimesed sõitsid kuumade ilmadega puhkama, lükates ostuotsuse sügisesse, mis kajastus ka ruutmeetri hinnas. Kui suvele iseloomulikult korteriturg kukkus, siis tõusis veidi elamukruntide müük,” lisas Vahter.

Maa-ameti statistika kohaselt alanes juulis Tallinna korteritehingute kogumaksumus juuniga võrreldes 466-lt 353-le miljonile kroonile. “Kuigi korteritehingute suvine langustendents on märgatav, siis avaldas statistikale mõju ka juunis seotud osapoolte vahel toimunud enam kui 80 miljoni kroonine müügitehing,” kommenteeris Vahter.

Kõikide kinnisasjade ostu-müügitehingute maht tõusis Tallinnas juuniga võrreldes neli protsenti, ületades 870 miljoni piiri. Aasta tagasi, 2009. juulis tehti tehinguid 622 miljoni krooni eest.

Tallinnas sooritati juuli kalleim korteritehing 4,85 miljoni ja odavaim 10 000 krooniga. Eluhoonetega hoonestatud kinnistutega oli suurim tehing 8,7 miljoni ning odavaim 200 000 krooni väärtuses. Kalleim juulis Tallinnas müüdud elamukrunt maksis kuus miljonit ning odavaim 113 000 kr.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785