29. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: jätkame arendustegevust Bulgaarias

Möödunud reedel Bulgaaria pealinnas kasutusloa saanud Arco Vara Madridi äri- ja eluhoonesse kolis täna esimene rentnik ning Arco Vara AS juhatuse liikme Lembit Tampere sõnul arendustegevusega Sofias ka jätkatakse.

Sofia Boulevard Residence Madrid äri- ja eluhoone projektiga alustas Arco Vara 2007. aastal. „Tegime õige sammu, et ostsime projekti koos ehitusloaga – see säästis tohutult aega. Paljud eestlased on välismaal arendustegevust alustades just sellega alt läinud, et ostetakse poolik toode: kas siis maa ilma detailplaneeringuta või puudub ehitusluba,“ rääkis Tampere.

Ehkki projekt laias laastus edenes plaanipäraselt, tunnistas Tampere, et 2008. alanud finantskriis mõjutas neidki. „Oleks tahtnud ehk kiiremini müüa ja kõrgema hinnaga rentida,“ märkis ta. „Ega ärihoone puhul 100-protsendilist täituvust ei saavutagi ning tänastes tingimustes üürilepinguid saada pole kerge kuskil,“ selgitas ta, ent nentis et näiteks Tallinnaga võrreldes on võimalused paremad, kuna 2 miljoni elanikuga linnas on turg likviidsem ka madalamas punktis.

 

 

 

Korterid ja üüripinnad plaanib Arco Vara klientidele-rentnikele üle anda paari kuu jooksul. Esimene rentnik on aga sisse kolinud – just täna avati hoones toidupood.

Arendustegevusega Sofias plaanib Arco Vara ka jätkata. „Nüüd, kus esimene linnuke valmis ja ette näidata, peaks edasine arendustegevus hästi sujuma. Ühe korteriprojektiga Sofias juba tegelemegi,“ rõõmustas Tampere.

Bulgaarias hoonele kasutusloa saamise protsess sarnaneb Tampere sõnul Eestile. „Kuna tegemist on seismiliselt oluliselt aktiivsema piirkonnaga kui Eesti, siis ehitamist võetakse väga tõsiselt,“ märkis ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785