17. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ober-Haus otsib maaklereid

Töökäte puuduses vaevlev Ober-Hausi Kinnisvara tahab värvata juurde 15 - 30 maaklerit.

Juba mullu novembris uute maaklerite palkamisega alustanud Ober-Hausi Kinnisvara plaanib Eestis palgata vähemalt 15 aga võib-olla ka lausa 30 töötajat.

  „Oleme juurde võtnud umbes 15 inimest üle eesti. Kindlasti sama palju, kui mitte topelt plaanime veel juurde võtta,“ rääkis Ober-Hause Kinnisvara Eesti turundusjuht Katrin Klein-Näppi ning lisas, et maaklerite ja hindajate juurde võtmine on praegu igapäevane töö. Siiski on firma töötajate arv praegu veel väiksem kui buumiajal.

  Nõudmised maakleritele ei ole Klein-Näppi sõnul küll karmistunud aga konkreetsemaks on muutunud küll. „Võtame nii noori ja rohelisi, kui ka kogemustega inimesi. Noorel on motivatsioon edasi liikuda ja noortel ei ole minevikuillusioone,“ selgitas ta nooremate aga tublide maaklerite kaitseks.

  Küsimuse peale, kas head maaklerid hakkavad turult otsa saama, vastas turundusjuht, et otsa nad saama ei hakka, küll aga on kõik hetkel hõivatud. „Hea maakler ei ole kunagi turul saadaval olnud,“ lisas ta ning rääkis, et parimate üleostmine on toimunud kogu aeg. "Oleme teinud meie ja on teinud meie konkurendid,“ kinnitas ta.

  Kinnisvara hinnad on tema sõnul pigem stabiliseerumas. „Kuigi see on natuke selles kinni, et kus kinnisvara asub. Kõik räägivad, et ladu on tühi ja hakkab defitsiit tekkima. Teatud asjadel teatud piirkonnas tekibki ja see toob kaasa hinnatõusu,“ selgitas Klein-Näppi ja lisas, et on muidugi ka piirkondi, kus hinnad veel praegugi langevad.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785