17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank omandas arendused Peetri külas ja Ülenurmel

Swedbanki probleemse kinnisvaraga tegelev firma Ektornet Land Estonia OÜ on omandanud kahe pankrotistunud kinnisvarafirma arendused, vahendab City24.

Ektornet Land Estonia on omandanud mullu aprillis pankrotistunud kinnisvarafirma OÜ Põhjainvesti 18 Harjumaal Rae vallas Peetri külas asuvat krunti, mida haldur müüs tervikvarana 2,2 miljoni kroonise alghinnaga.

Pooled kruntidest on elamumaa sihtotstarbega, üks krunt üldkasutatav maa ning ülejäänud transpordimaa sihtotstarbega. Kinnistud olid koormatud Swedbanki kasuks määratud hüpoteegiga summas 40 miljonit krooni.

2005. aastal asutatud Põhjainvest on seotud keskerakondlasest riigikogu liikme Ain Seppiku poegade Siim ja Sulev Seppikuga.

Lisaks on Ektornet Land Estonia omandanud kinnisvarafirma OÜ Pesapaik Ülenurme vallas Tooma elamurajoonis asuvad hoonestamata kinnistud, mida haldur müüs viimati tervikavarana 3,9 miljoni kroonise alghinnaga.

Kinnistutest 34 kinnistut on esimeses etapis välja arendatud infrastruktuuriga, 138 on välja arendamata.

Veel on Ektornet Land Estonia omandanud pankrotistunud ärimees Leonid Tsingisserile kuulunud Tallinnas aadressil Liivaranna tee 18 asuva kinnistu, millel asub kapitaalremonti vajav puidust suvemaja. Haldur müüs kinnisasja viimati kahe miljoni kroonise alghinnaga.

Ektornet Commercial Estonia OÜ on omandanud OÜ-le Järveranna kuulunud Viljandis Tartu tänav 15a asuva kinnistu. Kohtutäitur müüs kinnistut viimati alghinnaga 1,6 miljonit krooni.

Ektornet Residential Estonia on omandanud Tallinnas Põhja puiestee 21 asuva kahetoalise korteri ja maaluse parkimiskoha. Kohtutäitur müüs kinnisasju viimati alghinnaga 1,05 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785