Teed saavad mullusest miljard krooni enam 

Eile andis maanteeamet ülevaate tänavustest suurematest teetöödest. Tänavu investeeritakse teede ehitusse ja korrashoidu 3,9 miljardit krooni, mullu oli see summa 2,9 miljardit.

Maanteeameti peadirektori Tamur Tsäkko sõnul pole raskele ajale vaatamata Eestis nõudeid teede seisundile alandatud ning teedesse investeeritakse enam kui kunagi varem. Kasvanud on nii välisabist kui riigieelarvest rahastamine.

Eesti riigimaanteed saavad sel aastal välisabi 2,5 korda enam kui mullu, eelmisel aastal seevastu oli summa üle-eelmisega võrreldes 5 korda suurem. 2008. aastal saadi euroliidult toetust 125 miljonit krooni, mullu 635 miljonit ja sel aastal 1,4 miljardit krooni.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puusti sõnul toimuvad tänavu suured tööd kõigil kolmel suuremal maanteel: Tallinna-Narva, Tallinna-Tartu ja Tallinna-Pärnu maanteel. Jätkuvad suuremahulised tööd Mäo möödasõidu rajamisel, samuti Kukruse-Jõhvi maanteelõigul ja Pärnu ümbersõidul.

Hulgaliselt töid on kavandanud maanteeameti piirkondlikud osakonnad. Plaanis on nii tugi- kui kõrvalteede remont ja hooldus. Põhimaanteedele on tänavu kavas investeerida 1,6 miljardit krooni, tugi- ja kõrvalteedele miljard krooni.

Muu hulgas peaks pindamisele kuluma 240, kruusateede remondile 154 ja tolmuvabadele katetele 30 miljonit krooni. Sildade remondile on ette nähtud 115 miljonit krooni.

Kruusateede katmine võib tänavu Puusti sõnul mõnevõrra väheneda, kuna lõviosa eelarve vahenditest läheb suurematele objektidele: "Eelnevatel aastatel oleme suutnud umbes 300 kilomeetrit katta, tänavu jääb see 230-300 kilomeetri vahele."

Võrreldes eelmise aastaga on teetööde hinnad ka veidi kallimaks läinud. "Ehitajad ei taha seda ise veel tunnistada, aga oleme tunnetanud, et mõnedes objektides, kus me eeldasime odavamat hinda, oleme saanud kallimad pakkumised," märkis Puust.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed