Pealinna korterihinnad langesid märtsis 2,8%

Tallinna ja Harjumaa eramute ja elamumaade turul kasvas tehingute arv, hinnad samas langesid, selgub Pindi Kinnisvara märtsikuu turuülevaatest. 

Märtsis tehti eramutega tehinguid 93 (veebruaris 82) ja hoonestamata elamumaadega 55 (veebruaris 41). Harjumaa hoonestatud elamumaa tehinguhind kahanes veebruariga võrreldes 7,4%, hinnatipuga (aprill 2008) võrreldes on langus 43protsendiline. Hoonestatud elamumaade tehinguhind kasvas märtsis eelnenud kuuga võrreldes ligi 7 protsenti.

Pealinna korteriturg on Pindi hinnangul elavnenud nii kesk- kui äärelinnas. "Üha enam tuntakse huvi renoveeritud elamispindade vastu, mis omakorda kergitab keskmist tehinguhinda. Jätkuvalt on väga suur huvi ka uusarendusprojektide vastu, eelistatuimad on projektid, kus ruutmeetri hinnatase jääb 14 000-16 000 krooni vahele," kirjutatakse ülevaates. Nõudlus on kasvanud ka üürikorterite vastu.

Tallinna korterite hinnad langesid  märtsis 2,8% võrra (12 853 kr/m²). Tehingute arv tõusis võrreldes veebruari 411 tehingult 530 tehingule. Antud hinnakõikumine annab kinnitust, et varasem hinnakasv on eelkõige statistiline tõus ning reaalset püsivat tõusutrendi turul veel ei ole.

Korterite tehinguhind vähenes märtsis 2,8%, hinnatipuga võrreles on langus olnud 51protsendiline.

Tallinna siseselt olid hinnakõikumised järgnevad:
Kesklinn +2,7 %
Lasnamäe -0,6 %
Mustamäe -0,8 %
Põhja-Tallinn -10,7 %
Haabersti -0,9 %
Kristiine +5,1 %
Pirita +7,5 %
Nõmme -4 %

Linnaosade järske kõikumisi mõjutab pidevalt muutuv tehingute struktuur, seetõttu on otstarbekam jälgida terve Tallinna keskmist hinnamuutust (-2,8%).

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed