6. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valkiainen: Vahendustegevus pole enam efektiivne

AS Saint-Gobain Ehitustooted kuuluva Weberi äriüksuse (endine Maxit Estonia AS) tegevjuht Viktor Valkiainen kinnitas, et Henkeli uue tehase avamine on positiivne sõnum kogu ehitusmaterjaliturule ning omanikud on teinud väga õige otsuse.

„Investeeringu seisukohalt on optimaalne aeg turul kanda kinnitada, sest hinnad on madalad ja ehitus odav. Kontsernil raha on ja kui tahetakse Eesti turul olla, siis oma tehasega on löögijõud ikkagi tugevam kui vahendaja rollis olles,“ rääkis Valkiainen.  Tema sõnul pole vahendustegevus enam efektiivne, pealegi on õige mitmetel tootjatel Eestis oma tehased. „Henkeli Ceresit pole ju uus kaubamärk. Küllap on oodatavad mahud sellised, et odavam on toota siin, mitte tuua Poolast. Nii et tegemist on ka logistilise efektiga,“ märkis ta.

Valkiaineni sõnul ei ole Weberi jaoks olulist vahet, kas konkurente on turul 10 või 15. „Rahvaste sõprus Eestis on selline, et kõik meie vastu ehk kõik meie turule,“ muheles ta ja lisas et Saint-Gobaini põhisõnum on endiselt toota häid materjale, aga odavamalt: „Meie Henkelit ei karda, aga arvestame nendega ja peame lugu.“ Ehkki ehitussegude erinevates segmentides monopoolset seisundit pole kellelgi, arvas Valkiainen, et turu võitmine ei saa Henkelil kerge olema, kuna konkurents on tihe.

Valkiaineni hinnangul on Henkeli avatav tehas mitmes mõttes Eesti jaoks hea. „Kui investeeritakse Eestisse, tähendab - see investeering on siin ja jääb siia. Me võiksime kahelda, kui tegemist oleks mõne kolkast tulnud tundmatu tegijaga. Ceresit on turul tuntud ja see otsus on tehtud läbimõeldult. Ja miks me ei peaks Eesti turgu uskuma? Ehitus läheb edasi… Uue tehase avamine on igal juhul positiivne märk ka kogu ehitusmaterjalide turule tervikuna,“ sõnas ta optimistlikult.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785