22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülemiste City teenis 40 miljonit puhaskasumit

AS Ülemiste City mullune käive oli 102,7 miljonit krooni, mis on 5 % suurem kui 2008. aastal. Puhaskasumit teenis ettevõte 40 miljonit krooni - võrreldes 2008. aastal teenitud 21 miljoni krooniga paranes tulemus 90%.

Vaatamata üldisele langusele kinnisvaraturul säilitas AS Ülemiste City stabiilse tulubaasi ja suurendas kasumlikkust. Enamus büroopindasid on kasutusel – täituvus uues osas on üle 90%.

„Eelmisel aastal avati Ülemiste Citys Eesti IKT demokeskus, mis on IT-valdkonnas tegutsevate ettevõtete parimaks koostöönäiteks. 2010. aastal soovime veel suuremat rõhku panna linnakusisesele koostööle ning lisateenuste arendamisele,” kommenteeris Ülemiste City juhatuse esimees Gert Jostov rahulolevalt möödunud aastat.

Targa Äri Linnas on kokku üle 200 ettevõtte, mille kogukäive on aastas ligi 5,4 miljardit krooni. Suurem osa sellest on teenitud teadmistepõhise äriga. Innovatsioonilinnakus asuvates ettevõtetes käib tööl ligikaudu 3300 töötajat, kelle keskmine töötasu on 18 000 krooni kuus ehk oluliselt suurem kui riigis keskmiselt. Vaid mõne aastaga on endisele tööstusterritooriumile loodud hästitoimiv majandusstruktuur, mis on saanud koduks paljudele edukatele ettevõtetele.

2009. aastal pärjati Ülemiste Cityt mitme auhinnaga - Tallinna ettevõtluskonkursil valiti Targa Äri Linn „Arendusprojekt 2009” kategoorias parimaks ning konkurentsivõime edetabelis saavutati äriteenindus- ja kinnisvaraettevõtete kategoorias kolmas koht. Konkurss „Kaunis Eesti kodu” tunnustas ärilinnaku arhitektuurilist lahendust, haljastust ja heakorda.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785