16. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon müüs Läti infrastruktuuriäri

Nordecon International müüs eile kogu oma osaluse Lätis registreeritud tütarettevõttes Nordecon Infra SIA, teatas ettevõte börsile.

Nordecon Infra SIA tegutseb Läti Vabariigis peamiselt Riia piirkonnas ning tema põhiline tegevusvaldkond on vee- ja kanalisatsioonivõrkude ehitus.

Nordecon Infra SIA aktsiakapitali suurus on 3 045 Läti latti (ligikaudu 67 000 krooni), millest Nordecon International ASile kuulus 56%.

Nordecon Infra SIA 2009. aasta tegevus oli selgelt kahjumlik, põhjusena võib välja tuua suuremate tellijate raskused tehtud tööde eest tasumisel ja ka kogu ehitusturu järskudest muutustest tekkinud probleemid. Nordecon Internationali  hinnangul on Lätis välistrasside ehituse valdkonnas kasumlike projektide leidmine ka lähematel aastatel küsitav ning seotud jätkuvalt suurte riskidega. Senises mahus tegevuse jätkamine Lätis nõuaks täiendavaid investeeringuid, mille tegemist ei pea Nordecon International praeguse turuolukorra valguses põhjendatuks.

Nordecon Internationali kontsern kaalub lähiaastatel projektipõhiselt osalemist neil Läti ehitushangetel, kus kasumi teenimine on võimalik. Seda nii iseseisvalt kui vajadusel koos partneritega. Samas ei ole tõenäoline, et kontserni majandustegevuse osakaal Läti turul säilib aastatel 2008-2009 saavutatud tasemel.

Nordecon International müüs oma osaluse ettevõttes Eesti Vabariigi kodanikust vähemusaktsionärile. Tehingu olulisemad tingimused:

- aktsiate omandiõiguse ülemineku kuupäev on 15.02.2010;- aktsiate eest tasutakse väikeaktsionäri poolt 0,1 tuhat.Tehingu hind peegeldab Nordecon International ASi hinnangul ettevõtte majanduslikku olukorda;- Nordecon International AS jääb tagama enda nimel välja antud ehitustegevusega seotud garantiisid Läti tellijatele. Pikaajaliste garantiide jääk on tehingu toimumise seisuga ligikaudu 47 miljonit krooni (3 miljonit eurot);- Nordecon Infra SIA muudab oma nime peale müügitehingut.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785