11. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnavalitsus ei nõustunud eramute vahele korterelamu rajamisega

Tallinna linnavalitsus otsustas Mooni tn 71 // Tedre tn 73 kinnistu detailplaneeringu vastu võtmata jätta.

„Mooni, Tedre, Vuti ja Räägu tänavate vaheline ala on väikeelamute ala, mida ei ole soovitav korterelamutega tihendada,“ põhjendas abilinnapea Taavi Aas. „Linnavalitsus pidas Kristiine Linnaosa Valitsuse ja linnaosa halduskogu seisukohta põhjendatuks ja jättis seetõttu selle detailplaneeringu vastu võtmata.“

Planeeritava ala maakasutuse juhtfunktsiooniks on Tallinna üldplaneeringu kohaselt väikeelamute ala, kus võib paikneda ka elamupiirkonda teenindavaid asutusi ja väiksemaid kaubandus-teenindusettevõtteid.

Mooni tn 71 / Tedre tn 73 kinnistu detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 17. oktoobri 2007 korraldusega. Detailplaneeringu koostamise eesmärgiks oli määrata ehitusõigus kolmekorruselise 12 korteriga elamu rajamiseks.

Kristiine linnaosa halduskogu Mooni tn 71 // Tedre tn 73 kinnistule korterelamu planeerimisega ei nõustunud, kuna Mooni, Tedre, Vuti ja Räägu tänavate vaheline ala on väikeelamute ala, mida ei ole soovitav korterelamutega tihendada. Korterelamu asemel soovitati planeerida kinnistule ridaelamu. Halduskogu otsusele tuginedes jättis detailplaneeringu kooskõlastamata ka linnaosavalitsus.

Planeeringulahendusega välja pakutud kuni kolmekorruseline korterelamu ei loo nn sujuvat üleminekut korterelamu piirkonnalt väikeelamu piirkonnale, vaid mõjub keset üksikelamuid kontrastselt suure mahuna ja ümbritsevat kvartali kompaktset hoonestust mittearvestavalt.

Kui soovitakse planeerida nn sujuvat üleminekut korterelamupiirkonnalt väikeelamupiirkonnale, siis üheks võimaluseks oleks ridaelamute kavandamine. Ridaelamu säilitab teatava privaatsuse, aga samas annab ka elanike kontsentreerituse -  see oleks kompromiss ja ka üks linnaehituslikult sobivatest võimalustest eriilmelisi elamualasid ühendada.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785