1. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ: võidusamba valgustuslahendus on valesti tehtud

Kaitseministeerium tellis mullu oktoobris Tallinna Tehnikaülikooli teadlastelt eksperdihinnangud samba ehituskonstruktsioonidele, klaasdetailidele, valgustusele, juhtimisautomaatikale ning kütte-, ventilatsiooni- ja elektrisüsteemile, kirjutab Õhtuleht.

Kuigi 200 600 krooni maksev analüüs saab valmis alles suvel, on ülikooli eksperdid juba praegu kindlad, et tšehhide paigaldatud valgustus ei kõlba kuhugi ja kõik tuleb välja vahetada.

Ülikooli arendusprorektor Andres Keevallik tunnistas, et nii samba valgustuse kui selle juhtautomaatika juures avastati terve hulk tehnilisi puudusi - vigane oli juba tehniline ülesanne.

«Sans Souci on ju klaasifirma, allhankekorras anti (valgustuse tegemine) teistele firmadele ja need ei saanud ülesandega hakkama,» arvas professor põhjuseks, miks samba moodne LED-valgustus lõplikult untsu läks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785