24. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna algab Rakvere arhitektuurifoorum

24-25. novembril toimub järjekordne kahepäevane arhitektuuriteemaline foorum – seekord Rakveres.

Linnafoorumi eesmärk on koostöös Eesti tipparhitektide, eriala spetsialistide, linna esindajate, kinnisvaraarendajate ning linnakodanikega analüüsida olulisi Rakvere linnaruumi küsimusi ning töötada konkreetsetele piirkondadele välja toimivad kontseptsioonid, et neid järk-järgult ellu viia. Kõne all on näiteks linna keskväljaku täisehitamine ning võimalik elamupiirkonna rajamine Vallimäe nõlvale.

Rakvere peaarhitekt Raul Järg kutsub linnaelanikke Linnafoorumile kaasa mõtlema muuhulgas ka selle üle, kas vanalinna elamuala võiks laieneda Vallimäe Pika tn poolsele nõlvale. „Vallimäe idanõlv on vaieldamatult väga ainulaadne piirkond Rakveres ja tegelikult terves Eestis, olles omamoodi sillaks ajaloolise vanalinna ning silmapaistva loodusliku ja kultuurilise väärtusega Vallimäe vahel.

Loodetavasti nihkub Rakvere linnasüda tulevikus enam vanalinna poole, mille läbi see piirkond väärtustuks enam linnlaste jaoks ning oleks ühes Vallimäe idanõlvaga vaieldamatult väga ainulaadne ning hinnatud elupaik. Rakvere looks sellega Eestis ka pretsedendi, kuna üheski teises linnas pole analoogsesse piirkonda eluasemeid rajatud,” selgitas Järg.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785