24. november 2009
Jaga lugu:

Täna algab Rakvere arhitektuurifoorum

24-25. novembril toimub järjekordne kahepäevane arhitektuuriteemaline foorum – seekord Rakveres.

Linnafoorumi eesmärk on koostöös Eesti tipparhitektide, eriala spetsialistide, linna esindajate, kinnisvaraarendajate ning linnakodanikega analüüsida olulisi Rakvere linnaruumi küsimusi ning töötada konkreetsetele piirkondadele välja toimivad kontseptsioonid, et neid järk-järgult ellu viia. Kõne all on näiteks linna keskväljaku täisehitamine ning võimalik elamupiirkonna rajamine Vallimäe nõlvale.

Rakvere peaarhitekt Raul Järg kutsub linnaelanikke Linnafoorumile kaasa mõtlema muuhulgas ka selle üle, kas vanalinna elamuala võiks laieneda Vallimäe Pika tn poolsele nõlvale. „Vallimäe idanõlv on vaieldamatult väga ainulaadne piirkond Rakveres ja tegelikult terves Eestis, olles omamoodi sillaks ajaloolise vanalinna ning silmapaistva loodusliku ja kultuurilise väärtusega Vallimäe vahel.

Loodetavasti nihkub Rakvere linnasüda tulevikus enam vanalinna poole, mille läbi see piirkond väärtustuks enam linnlaste jaoks ning oleks ühes Vallimäe idanõlvaga vaieldamatult väga ainulaadne ning hinnatud elupaik. Rakvere looks sellega Eestis ka pretsedendi, kuna üheski teises linnas pole analoogsesse piirkonda eluasemeid rajatud,” selgitas Järg.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee