11. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn jätkab veemajandusprojektiga Nõmmel ja Haaberstis

Linnavalitsus saatis Tallinna Linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt tagab linn meetme “Veemajanduse infrastruktuuri arendamine“ raames Ühtekuuluvusfondi poolt rahastatava välisprojekti “Tallinna Nõmme ja Haabersti linnaosade veemajandusprojekt”

omafinantseerimise ja projektiga seotud kulude katmise ning volitas abilinnapea Deniss Boroditši Tallinna linna nimel allkirjastama projekti omafinantseerimise tagamise kinnituse.

Projekti eeldatav kogumaksumus 2010. aasta hindades on 121 216 342,14 krooni. Investeeringud teostatakse 2010. aastal. Rakendatav finantseerimis- ja torustiku rendile või kasutusse andmise skeem kooskõlastatakse Tallinna finantsteenistusega ja teostatakse vastavalt valla- ja linnaeelarve seaduse sätetega.

Investeeringute plaani järgi luuakse projektiga Nõmme piirkonda 64 uut veeliitumist ning 423 kanalisatsiooniliitumist; Haabersti piirkonda 34 uut veeliitumist ning 203 kanalisatsiooniga liitumist. Ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumine vähendab elanike vee- ja kanalisatsiooniteenuse kulutusi ja muudab teenuse oluliselt kvaliteetsemaks kui iseseisva süsteemiga opereerimine.

Nõmme ja Haabersti linnaosade uute loodavate ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni piirkondade tarbitud vee ja reovee mahtude arvestamisel on lähtutud loodavate ühenduste arvust; eeldusest, et  keskmiseks leibkonna suuruseks Tallinnas on 2,29 inimest ning eeldusest, et 2012. aasta lõpuks (2011. aastal 50% ning 2012. aastal 50%) on kõik elanikud, kellele käesoleva projektiga liitumisvõimalus luuakse, sellega ka liitunud.

Tarbijatele müüdava vee ja heitvee mahtude prognoosimisel on lähtutud teenust saavate elanike arvust ning keskmisest tarbijatele müüdud veetarbe mahust ühe liitunud elaniku kohta.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785