9. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis hoonete energiatõhusust käsitlev juhend

Teisipäeval esitletakse Tallinnas Meriton Conference&Spa Hotellis trükist „Hoonete energiatõhusus - sammud kvaliteedi parandamiseks“.

Valminud trükise näol on tegu eestikeelse juhendmaterjaliga, mis loetleb ja selgitab järk- järgult hoone kavandamise ja ehitamise protsessi aspekte, millele saab hoone energiatõhususe ja sisekliima kvaliteedi parandamisel tähelepanu pöörata.

Trükise toimetaja ja Tartu Ülikooli tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklabori juhataja Tõnu Mauringu sõnul oli soov lihtsal ja näitlikul moel kirjeldada, millised otsused hoone energiatoimivust mõjutavad ja kuidas nende kaudu hoone kvaliteeti tõsta.

„Uuest aspektist tähendab hoone kvaliteet seda, et kulud selle soojaks kütmisele või jahutamisele on endistega võrreldes suurusjärgu võrra väiksemad, hoone kasutusmugavus ja sisekliima seejuures aga parenevad. Senistest praktikatest erinevalt eeldab see maja kui terviku toimimisele tähelepanu pööramist alates selle kavandamise algusest,“ selgitas Mauring.

Trükis on suunatud laiemale avalikkusele, kes soovib saada tugipunkte projekteerimis-ehitusprotsessi paremaks kontrollimiseks.

Juhendmaterjali koostas Tartu Ülikooli Spin-Off ettevõte OÜ PassiveHouse Tallinna Linnavaraameti tellimusel ja selle väljaandmist rahastati Euroopa Liidu projekt REBECEE (Renewable Energy and Building Exhibitions in Citys of the Enlarged Europe, e.k Taastuvenergia- ja ehitusmessid laienenud Euroopa linnades) raames. REBECEE eesmärk on propageerida Euroopas taastuvenergia kasutamist hoonete kütte- ja jahutussüsteemides ning energiasäästlikke lahendusi ehituses.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785