4. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna tulebki kasiinosaar

Tallinna linnavalitsus kavatseb kolmapäevasel istungil algatada Paljassaare tehissaare detailplaneeringu, millega linn määrab ehitusõiguse kolme omavahel ühendatud tehissaare rajamiseks.

Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale on kavandatud üks kuni üheksakorruseline, üks kuni neljakorruseline ning üks ühekorruseline äripindadega ühiskondlik hoone, selgub eelnõu seletuskirjast.

Lisaks on kavandatud ka jahisadam ning rannapark koos kõrghaljastuse ja rannaga.

Korraldusega algatab linn ka detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest planeeringu elluviimisega kaasnev tegevus nagu tehissaarte rajamine, millega kaasneb merepõhja tahkete ainete uputamine, omab olulist keskkonnamõju.

Planeeritavateke tehissaartele on kavandatud juurdepääs autoga maismaaga ühendava silla abil, jalakäijad pääsevad saarele samuti üle planeeritava jalakäijate silla.

Kuna planeeritav ala jääb merre, siis tulevikus on persepektiivi ka veetakso kasutuselevõtuks, mis ühendaks Tallinna lähiala sadamaid, nähtub eelnõust.

Parkimiskohti on alale planeeritud 530. Parkimine on kavandatud suunata hoonete all maa-alustel parkimiskorrustel, tehissaare maapealne ruum on kavandatud autovabaks.

23,76 hektari suurune maa-ala hõlmab lisaks tehissaartele ligi 28.000 ruutmeetri suurust Paljassaare 32c kinnistut, 14.420 ruutmeetri suurust kinnistut Paljassaare 32, 8630 ruutmeetri suurust kinnistut Paljasaare 32b ning ligi 12.000 ruutmeetri suurust kinnistut Paljassaare 32d.

Kõikide kinnistute omanik on AS KS Holding. Need maatükid ja lisaks veel 12 Paljassaare teel asuvat kinnistut krunditakse ümber 66 kinnistuks ja 28 kinnistule määratakse hoonestusõigus 96 hoone ehitamiseks.

Detailplaneeringu algatamist taotles 4. juulil 2008 sihtasutuse Kasiinosaar esindaja Märt Sults.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785