20. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Harku valla naabrusse kavandatakse uusasumit

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Tähetorni tn 98 kinnistu detailplaneeringu, millega soovitakse luua võimalused rajada 10,66 ha suurusele alale ridaelamud ja kuni neljakorruselised korterelamud.

Tähetorni tn 98 kinnistu soovitakse jagada elamumaa sihtotstarbega kruntideks, millele saaks rajada neli ridaelamut, kümme 4-, kaheksa 3- ning viis 2-korruselist korterelamut.

Ühtlasi algatab linnavalitsus keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus - elamurajooni rajamine väärtusliku maastiku ja kõrghaljastusega piirkonda - omab eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Planeeringuala asub Haabersti linnaosas Paldiski maantee ja Kadaka puiestee vahelisel alal Tähetorni tänava vahetus läheduses. Suure osa planeeritavast alast hõlmab võsastuv jäätmaa, samuti on rohkesti liigniisket madalsoo- ja lodumetsa, kuivematel aladel segametsa ja kuusikut. Tähetorni tn 98 kinnistu on endine karjamaa, kinnistu kõige väärtuslikum osa on tammede ja kiviaedadega vana segamets kirdenurgas.

Kinnistu omanik on kinnistusraamatu andmeil OÜ Renaldi. Algatatava detailplaneeringu eskiis ei sisalda Tallinna üldplaneeringu muutmise ettepanekut ning planeeringulahendus on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga.

Arhitektuurse ja mahulise visiooni koostamisel on lähtutud olemasolevast keskkonnast ja tõenäoliste arengute analüüsist planeeritavat ala ümbritsevas piirkonnas. Kogu hoonestusala on jagatud kaheks erinevaks pooleks, mida eraldab vääriselupaikadest ja nende jätkust moodustuv lai rohekoridor. Idapoolsesse külge jääb ridaelamute ala ja läänepoolsesse külge korterelamuala.

Planeeringulahenduse eesmärgiks on luua tühjale kohale kvaliteetne elukeskkond. Võrreldes üksikelamutega jääb väikeste kortermajade vahel rohkem avaliku kasutusega hoove ja maastikku. Koondades elanikud korterelamutesse jääb maaüksusele rohkem avaliku kasutusega haljasalasid.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785