20. oktoober 2009
Jaga lugu:

Harku valla naabrusse kavandatakse uusasumit

Tallinna linnavalitsus algatab homsel istungil Tähetorni tn 98 kinnistu detailplaneeringu, millega soovitakse luua võimalused rajada 10,66 ha suurusele alale ridaelamud ja kuni neljakorruselised korterelamud.

Tähetorni tn 98 kinnistu soovitakse jagada elamumaa sihtotstarbega kruntideks, millele saaks rajada neli ridaelamut, kümme 4-, kaheksa 3- ning viis 2-korruselist korterelamut.

Ühtlasi algatab linnavalitsus keskkonnamõju strateegilise hindamise, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus - elamurajooni rajamine väärtusliku maastiku ja kõrghaljastusega piirkonda - omab eeldatavalt olulist keskkonnamõju.

Planeeringuala asub Haabersti linnaosas Paldiski maantee ja Kadaka puiestee vahelisel alal Tähetorni tänava vahetus läheduses. Suure osa planeeritavast alast hõlmab võsastuv jäätmaa, samuti on rohkesti liigniisket madalsoo- ja lodumetsa, kuivematel aladel segametsa ja kuusikut. Tähetorni tn 98 kinnistu on endine karjamaa, kinnistu kõige väärtuslikum osa on tammede ja kiviaedadega vana segamets kirdenurgas.

Kinnistu omanik on kinnistusraamatu andmeil OÜ Renaldi. Algatatava detailplaneeringu eskiis ei sisalda Tallinna üldplaneeringu muutmise ettepanekut ning planeeringulahendus on kooskõlas Tallinna üldplaneeringuga.

Arhitektuurse ja mahulise visiooni koostamisel on lähtutud olemasolevast keskkonnast ja tõenäoliste arengute analüüsist planeeritavat ala ümbritsevas piirkonnas. Kogu hoonestusala on jagatud kaheks erinevaks pooleks, mida eraldab vääriselupaikadest ja nende jätkust moodustuv lai rohekoridor. Idapoolsesse külge jääb ridaelamute ala ja läänepoolsesse külge korterelamuala.

Planeeringulahenduse eesmärgiks on luua tühjale kohale kvaliteetne elukeskkond. Võrreldes üksikelamutega jääb väikeste kortermajade vahel rohkem avaliku kasutusega hoove ja maastikku. Koondades elanikud korterelamutesse jääb maaüksusele rohkem avaliku kasutusega haljasalasid.

Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt AS.

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt