8. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parkimiskohtade nappus kimbutab südalinnas

Rime Kinnisvara Maakler Eiki-Hans Kurus möönis, et kindlasti on büroomajade juures parkimiskohtade puudus probleemiks. Väiksem on probleem väljaspool tasulise parkimise tsooni, kus otsitakse alternatiivi lähedal asuvatest parklatest ja tänavatest.

Teravamaks muutub tema sõnul aga probleem just kesklinnas st. tasulises tsoonis, sest enamus Tallinna kesklinna ärihooneid kas ei oma üldse parkimiskohti või siis on nende arv limiteeritud.

„Leidub üürileandjaid, kes klientide leidmise huvides on nõus üürihinna sisse arvestama loetud arv parkimiskohti, kuid enamjaolt küsitakse parkimiskohtade eest eraldi raha. Tihtipeale üürnikele pakutav parkimiskohtade arv on tunduvalt väiksem ettevõtte parkimishuviliste töötajate arvust ja parkidasoovijad peavad ise kesklinna parkimismajades omale tasulist kohta otsima,“ märkis ta.

Kurus lisas, et büroomajade üürnikele pakutavad parkimiskohtade hinnad peaksid kindlasti jääma alla ümbruskonnas pakutavatele tasulise parkimise keskmisele hinnatasemele. Parkimise kuukaartide hinnad algavad sõltuvalt piirkonnast 300 kroonist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785