Parkimiskohtade nappus kimbutab südalinnas

Rime Kinnisvara Maakler Eiki-Hans Kurus möönis, et kindlasti on büroomajade juures parkimiskohtade puudus probleemiks. Väiksem on probleem väljaspool tasulise parkimise tsooni, kus otsitakse alternatiivi lähedal asuvatest parklatest ja tänavatest.

Teravamaks muutub tema sõnul aga probleem just kesklinnas st. tasulises tsoonis, sest enamus Tallinna kesklinna ärihooneid kas ei oma üldse parkimiskohti või siis on nende arv limiteeritud.

„Leidub üürileandjaid, kes klientide leidmise huvides on nõus üürihinna sisse arvestama loetud arv parkimiskohti, kuid enamjaolt küsitakse parkimiskohtade eest eraldi raha. Tihtipeale üürnikele pakutav parkimiskohtade arv on tunduvalt väiksem ettevõtte parkimishuviliste töötajate arvust ja parkidasoovijad peavad ise kesklinna parkimismajades omale tasulist kohta otsima,“ märkis ta.

Kurus lisas, et büroomajade üürnikele pakutavad parkimiskohtade hinnad peaksid kindlasti jääma alla ümbruskonnas pakutavatele tasulise parkimise keskmisele hinnatasemele. Parkimise kuukaartide hinnad algavad sõltuvalt piirkonnast 300 kroonist.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed