9. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palganumbrid kahanesid alla keskmise

Ehitajate keskmine palk, mis veel möödunud aasta viimases kvartalis oli Eesti keskmisest kõrgem, on langenud nüüd madalamaks.

"Arvan, et palgad langevad veel. Ehituspakkumistel otsustab võitja odavaim hind," kommenteeris Remet ASi juhatuse liige Tõnu Altnurme statistikaameti II kvartali andmeid, mille järgi ehitaja keskmine brutopalk oli 11 826 krooni, tunnipalk 76,99 krooni. Remetis ja tema tütarfirmades on koondatud ligi 20 töökohta ning ka palka on vähendatud.

"Ehitussektoris ei tunne ennast praegu kindlalt keegi, ei abitöölised ega aktsionärid. Kindlustunne kestab projekti- ja objektikaupa," märkis Altnurme. Tema sõnul saavad end kindlamalt tunda vaid erialast haridust ja töökogemust omavad õigete hoiakutega töötajad. "Ehitusvaldkonnas on veel ees muutusi ja koondamine on üks osa protsessist," lisas ta.

"Seoses nõudluse puudumisega langeb palk tõenäoliselt veelgi," arvas ka NCC Ehituse tegevjuht Toomas Aak. Skanska EMV administratsioonijuht Irene Metsis ütles, et headel spetsialistidel töötasud varasemast väga ei erine. "Langetamise osas on käsitletud ametikohti reaalsest koormusest lähtuvalt ja lihtsalt niisama töötasu alandamisi pole tehtud. Jälgime valdkonna töötasutrende Eesti tööjõuturul ja püüame olla võimalikult paindlikud," sõnas Metsis.

Loe lähemalt tänasest ehituse rubriigist

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785