18. september 2009
Jaga lugu:

Pirita sai lõpuks üldplaneeringu

Tallinna linnavolikogu viis lõpule ligi kümnendi kestnud vaidlused Pirita linnaosa üldplaneeringu üle.

Linnavolikogu kehtestas täna Pirita üldplaneeringu, mis jätab selle linnaosa ülelinnalise tähtsusega puhkepiirkonnaks ja valdavalt madala tihedusega elamute alaks. Piritale ei ole lubatud rajada rohkem kui kolmekorruselisi korterelamuid ja neidki vaid üksikutesse kohtadesse magistraaltänavate ääres.

Linnaosa üldplaneering reserveerib kohad ka uutele lasteasutustele, tagab kaubandus- ja teenindusvõrgu ning Pirita supelranna, jõeoru, Kloostrimetsa ja Lillepi pargi arendamise üldkasutatavate puhkealadena. Ühtlasi tugevdab üldplaneering Pirita jõesuudme ja TOPi piirkonna asendit linnaosa tõmbekeskusena.

Abilinnapea Taavi Aas meenutas, et üldplaneeringu koostamine sai alguse juba eelmisel sajandil ja arenes kümmekonna aasta vältel demokraatliku protsessina koostöös linnaosa valitsuse, halduskogu ja elanike esindajatega. Volikogu opositsiooni esindajad tunnustasid tehtud tööd, vaid üks volinik hääletas planeeringu kehtestamise vastu.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee