18. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pirita sai lõpuks üldplaneeringu

Tallinna linnavolikogu viis lõpule ligi kümnendi kestnud vaidlused Pirita linnaosa üldplaneeringu üle.

Linnavolikogu kehtestas täna Pirita üldplaneeringu, mis jätab selle linnaosa ülelinnalise tähtsusega puhkepiirkonnaks ja valdavalt madala tihedusega elamute alaks. Piritale ei ole lubatud rajada rohkem kui kolmekorruselisi korterelamuid ja neidki vaid üksikutesse kohtadesse magistraaltänavate ääres.

Linnaosa üldplaneering reserveerib kohad ka uutele lasteasutustele, tagab kaubandus- ja teenindusvõrgu ning Pirita supelranna, jõeoru, Kloostrimetsa ja Lillepi pargi arendamise üldkasutatavate puhkealadena. Ühtlasi tugevdab üldplaneering Pirita jõesuudme ja TOPi piirkonna asendit linnaosa tõmbekeskusena.

Abilinnapea Taavi Aas meenutas, et üldplaneeringu koostamine sai alguse juba eelmisel sajandil ja arenes kümmekonna aasta vältel demokraatliku protsessina koostöös linnaosa valitsuse, halduskogu ja elanike esindajatega. Volikogu opositsiooni esindajad tunnustasid tehtud tööd, vaid üks volinik hääletas planeeringu kehtestamise vastu.

 

 

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785