10. august 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon Betoon lõpetas Vabaduse väljaku betoonitööd

Nordecon Betoon lõpetas 2008. aasta oktoobris alanud betoonitööd Vabaduse väljakul. Kokku valati betooni 6500 m³, kasutati 720 tonni armatuurterast ning 55 tonni järelpingetrosse ehk kokku rohkem kui 70 kilomeetrit.

„Vabaduse väljak on Eesti Vabariigi esindusväljak,“ ütles Nordecon Betoon OÜ juhatuse liige Mait Rõõmusaar. „Meil on hea meel, et peatöövõtja Oma Ehitaja usaldas Vabaduse väljaku ühe olulisima ja vastutusrikkaima töölõigu just Nordecon Betoonile. Kuna Vabaduse väljak on märkimisväärse kultuurikihiga objekt, siis oli väljakutse seda suurem.“

„Alustasime Vabaduse väljaku betoneerimistöödega niipea, kui ajaloolased ja arheoloogid olid oma töö lõpetanud – möödunud aasta oktoobris,“ lausus Mait Rõõmusaar. „Betooni põhiosa valud lõpetasime mais 2009, sellele järgnesid veel väiksemad ning järeltööd. Tipphetkel oli Nordecon Betoonil platsil umbes 70 töömeest.“

„Enamik Vabaduse väljaku betoonpindadest on eksponeeritavad puhasvalu pindadena ning nõudsid seega eriti hoolsat ja kvaliteetset tööd,“ rääkis Mait Rõõmusaar. „Keerukamad olid näiteks trepistiku alune kaldpind ning seenekujulised postide kapiteelid.“

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785