30. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mainori käive langes, ent kasum tõusis

AS Mainor Grupp 2009. a. I poolaasta käive oli 159 milj. krooni, mis on 7,5% väiksem kui aasta tagasi. Ärikasum oli 50,1 milj. krooni, so. 38 % enam kui aasta tagasi.

Mainor Grupp puhaskasum kasvas 2009. aasta esimesel poolaastal 59% võrreldes eelmise aasta sama perioodi tulemusega. AS Mainori juhatuse esimees Rainer Aunpu sõnul võib 2009. a. I poolaasta majandustulemused heaks lugeda. Aunpu lisas: „Loodame, et eesmärk käibenumbrit eelmise aastaga samal tasemel hoida 2009. aasta lõpuks õnnestub. Strateegilises plaanis tegeleme lisaks investorite kaasamisega ning uute ärivõimaluste otsimisega”.

AS Ülemiste City käive oli esimesel poolaastal 56 milj. krooni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 26%. Käibe kasvu tingis uute büroopindade kasutuselevõtt. Ülemiste City kontoripindade täituvus on tõusnud 92%-ni. Praegu kavandatakse uute hoonete ehitamist ja kaasajastatakse detailplaneeringut, mis võimaldab Targa Äri Linna territooriumile ehitada üks miljon m² brutopinda.

Täispuitmööbli tootja AS Askala ärikasum kasvas 1,7 korda. AS Askala ning uksi ja aknaid tootev AS Rekman suurendasid eksporti. Eesmärgiks on turuosa suurendamine Skandinaavias.

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785