22. juuli 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõngu kooli vana maja osutus varisemisohtlikuks

Rõngu keskkooli 40-aastase majaosa remondieelne lammutus näitas ilmekalt hoone närust seisu. Kanalisatsioonitorude väljalõhkumine kukutas alla laepaneeli, lisaks varises ümber paar silikaadist vaheseina.

«Kanalisatsioonist jooksis põranda alla ja sein oli alt nii ära uuristatud, et vahesein püsis püsti ainult tänu uksepiidale,» rääkis kooli remontiva ja juurdeehitist püstitava aktsiaseltsi KR Priit juhataja Peeter Kroonberg.

Kroonbergi sõnul oli jubedasse seisu kulunud kogu vee- ja kanalisatsioonitorustik. Elektrisüsteem polnud ohtlik ainuüksi kulumuse tõttu, vaid ka omaaegse haltuuramaigulise paigalduse pärast.

«Kujutage ette, et lülitasime enda arvates majast voolu välja, aga kui juhtmeid hakati maha võtma, olid need ühes seinas ikkagi pinge all,» kirjeldas Kroonberg. «Ventilatsioon oli siin täiesti null, kuigi majas õppis iga päev 260 last. Ka polnud mingisugust soojustust.»

Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785